След наистина дълго чакане най-после разполагаме с трейлър на финалния сезон на Peaky Blinders - eдин от най-вълнуващите, драматични и визуално съвършени сериали за последните години.

Трейлърът се появи в първия ден на новата 2022 г. и ни обещава доста още драма, напрежение и най-вероятно липса на хепиенд.

Петият сезон завърши със семейство Шелби - някогашната престъпна фамилия на Бирмингам, вече част от политика. В него видяхме и зората на Осуалд Моузли - реално съществуващ политик от английската история и лидер на нацистката партия там (в ролята е Сам Клафлин).

Именно по тази линия явно ще се развиват събитията в шести сезон, защото в трейлъра виждаме големи плакати на Моузли, както и нацистки знамена. Ще видим отново Том Харди като Алфи Соломонс, както и добре познатите ни Килиън Мърфи като Томи Шелби, Пол Андерсън като Артър Шелби, Софи Ръндъл като Ейда Шелби, Аня Тейлър-Джоя като Джина Грей.

Доколкото виждаме от трейлъра, в шестия и финален сезон няма да видим Хелън Макрори, която беше в един от най-вълнуващите образи в сериала - този на леля Поли Шелби. Актрисата почина от рак през пролетта на миналата година.

Пред Deadline създателят на Peaky Blinders Стивън Найт коментира, че "семейството се намира в голяма опасност, а залозите никога не са били толкова високи. Това ще е най-добрият сезон и сме сигурни, че феновете ще го харесат". Премиерна дата все още не е обявена.