Сигурно поне веднъж ни е писвало от всичко и от всички. Сигурно поне веднъж сме си и казвали, че  точно в този момент искаме да сме на някой самотен остров, на който няма кой да ни търси и притеснява. Е, вече не е чак толкова невъзможно нещо подобно да се случи.

Грейт Бласкет е малък остров, отдалечен на достатъчно разстояние от бреговете на Ирландия (и от най-западната точка на Европа), за да се почувстваме отцепени от останалия свят.

В момента в интернет можем да намерим интересна обява за работа - търсят се двама души, които да полагат грижи за въпросното парче земя насред водата.

Ангажиментът е в рамките на шест месеца. Едно от основните изисквания са базови умения по оцеляване, както и желание за живот без електричество, защото такова на острова няма. Няма и топла вода.

Светлината и топлината идват от свещи и печки. Необходимо е и умение за справяне със самотата, която неизменно ще налегне всеки, който се хване на това хоро.

Двамата избрани кандидати ще се грижат за единственото малко кафене на острова и за единственото място за настаняване - три селски къщи, в които могат да спят максимум седем души. 

Интересната обява идва от собствените на кафенето и къщите. Не е и първата по рода си - те и преди са набирали доброволци за по шест месеца, като този път желаещите да бъдат избрани вече са над 27 хиляди, пише Daily Mail.

Сейшелските острови, хероинът и колко от живущите там са зависими

Сейшелските острови - царството на наркотичната епидемия

Неочакваният проблем в това райско кътче

Явно остров Грейт Бласкет може да е откъснат от света, може и да няма и ток, но се превръща във все по-търсена туристическа атракция. Хора идват тук за по нощувка или две, най-вече за да се порадват на девствените плажове, както и на делфините и тюлените, които могат да се видят наоколо.