Ogawa Studios е малък арт производител в японския град Сайтама, разположен на север от Токио, който започва да прави гумени маски "Байдън" по-рано тази година.

Доналд Тръмп, прическата му за 70 хил. долара и критиките на Александрия Окасио Кортес

Колко струва прическата на Тръмп на данъкоплатците

Красота!

Но след като миналата седмица победителят от изборите става известен, той планира да увеличи производството на маски на новия президент-демократ на Америка.

Само през октомври компанията продава 1000 маски "Байдън", всяка от които струва 2400 йени (22,81 долара). Ето защо Ogawa Studios си поставя за цел да произведе още 25 000 до края на годината.

Междувременно маските на Тръмп, които се продават на същата цена, отиват на дъното на продуктовата линия на специфичния бранд.

В същото време, управителят на Ogawa Studio Коки Такахаши казва, че е много по-лесно да се направи карикатура на Тръмп, чиято маска направо "крещи", за разлика от тази с образа на Джо Байдън, която е "много по-сдържана, с нежна усмивка."

"Нямахме никаква допълнителна информация за Байдън, така че беше трудно да разберем характера му", каза Такахаши.

"Но ние обърнахме голямо внимание на ъгъла на очите и устата му, за да го направим."

А междувременно, докато реалният Байдън продължава да полага основите на своята администрация на фона на увеличаващите се случаи на COVID-19 в Съединените щати, Тръмп все така отказва да приеме резултата от изборите, пише Reuters.