Неведнъж сме споделяли любовта си към романите на Джон льо Каре. И не сме единствените почитатели на шпионските му истории - книгите му имат десетки успешни екранизации, една от която е лимитираният сериал на ВВС "Нощният управител".

Антъни Хоровиц, Джон льо Каре, Агата Кристи - 3 книги за уикенда

3 книги за уикенда (и от майсторите на кримките)

Английски криминални истории

Когато излезе през 2016 г., той се сдоби с две награди Емми и три Златни глобуса. А освен интригуващият сюжет, за успеха му бяха виновни актьорите в главните роли - Том Хидълстън, Хю Лори, Оливия Колмън, както и работата на режисьорката Сузане Биер ("Отмяната", "Братя", "Кутия за птици").

Сега научаваме, че Биер заедно с ВВС, Amazon и продуцентската компания на синовете на льо Каре The Ink Factory започват работа по втори сезон. Според информацията на Deadline действието ще се развива в съвремието и ще ни прехвърля между Лондон и Южна Америка.

Том Хидълстън отново ще влезе в ролята на Джонатан Пайн - бивш военен, вербуван от британските тайни служби. В първи сезон на "Нощният мениджър" той успя да се справи с търговеца на оръжие Ричард Роупър (Хю Лори), но сега го очакват по-смъртоносни опоненти.

Кога точно да очакваме новите серии на "Нощният мениджър" не е ясно, защото снимките тепърва започват. По-нетърпеливите могат да потърсят индийската екранизация на романа, където ролите на Пайн и Роупър се изпълняват съответно от Адитиа Рой Капур и Анил Капур. Сериалът върви в момента по Disney+ Hotstar.