Кино лятото настъпва с пълна сила, защото този месец ни очакват някои от най-обсъжданите заглавия на 2024 г. Ето някои от акцентите в кината през юни.

"Лоши момчета: Всичко или нищо"

90-те отново са на мода, а това очевидно важи и за киното. Защото култовият филм от 1995 г. с Уил Смит и Мартин Лорънс се завръща, за да проследи какво се случва с детективите Лаури и Бърнет днес. Те отново са на мисия по справедливостта въпреки различията си - искат да изчистят името на покойния капитан Конрад Хауърд, обвинен в това, че е работил дълги години с наркокартелите. Капитанът ги наставлява от отвъдното, а Лаури и Бърнет са непоколебими, докато самите те не се превръщат в преследваните.

От 7 юни

"Отвътре навън 2"

Още едно продължение, този път на успешната анимация на Pixar, която разказваше за емоциите на едно 11-годишно момиче. Сега Райли вече е на 15, а към обичайните Радост, Тъга, Отврат, Страх и Бяс Лют в главата й се присъединява още една емоция - Тревожност. И съвсем закономерно в живота на тийнейджърката настъпва пълен хаос, в който състоянията се менят с минути. Филмът е с български дублаж, като Мария Илиева за втори път дава гласа си за този на Радост.

От 14 юни

"Моторджии"

Том Харди, Остин Бътлър и Джоди Комър са достатъчно основание да гледаме филма на Джеф Никълс и без да знаем много за сюжета му. Последният е базиран на документалната книга на Дани Лайън за моторджийските банди в САЩ през 60-те. Историята разказва за измислената банда Вандалите, предвождана от магнетичния Джони (Харди). Скоро в редиците й се присъединява Бени (Бътлър), който успява да се включи в Кати (Комър). Вандалите обаче не са само мотори - дейността им е свързана с насилие и наркотици, които скоро ще заплашат връзката на Бени и Кати.

От 21 юни

"Хоризонт: Американска сага - глава 1"

След зрелищния си развод и не по-малко турбулентната раздяла с екипа на хитовия сериал "Йелоустоун" Кевин Костнър се завърна с гръм и трясък в киното. Той избра да направи премиерата на режисьорския си филм "Хоризонт: Американска сага" в Кан, а овациите след края на прожекцията продължиха дълго. Историята в него се простира в период от няколко години преди и след Гражданската война в САЩ, когато американците постепенно се настаняват в Дивия запад.

От 28 юни

"Нито звук: Ден първи"

Ще престанат ли да бъдат актуални апокалиптичните екшъни? Съвсем не, предвид света, в който живеем в момента. Затова и Майкъл Сарноски използва инерцията, за да разкаже предисторията на ужасяващия свят, който видяхме в "Нито звук". Ето как започва всичко: мистериозни същества със свръх обострен слух завладяват града, а мълчанието се превръща в единственото средство за оцеляване. Несравнимата Лупита Нионг'о се превъплащава в ролята на Самира (Лупита Нионг'о) се опитва да спаси себе си и близките си насред настъпилия хаос, но за това ще й трябва нещо повече от смелост.

От 28 юни