Всички помним как преди три години се появи "Upset" - така очакваната дебютна песен на Надежда Александрова - NICKA. Това беше нейният начин да ни докаже, че е не просто поредната участничка в телевизионен музикален формат, а има желанието и силата да развива соловата си кариера.

Надежда Александрова - NICKA е секси и е тук, за да предизвика всички с "На мен ли говориш"

NICKA е тук, за да предизвика всички

Изпълнителката за уроците от "Гласът на България", за създаването на музика и за новата си песен "На мен ли говориш"

За изминалото оттогава време тя издаде няколко песни и не изневери на стила си, убедена, че хората искат да слушат и да гледат автентичност. Точно такава не липсва и в дебютния ѝ албум "Най-лошият човек на света", който излезе преди няколко седмици.

Резултат не от някакво моментно вдъхновение, а от систематична работа в продължение на по-малко от година, албумът събира в себе си 11 неиздавани досега песни. Някои от тях са по-стари, правени преди около четири-пет години, когато NICKA започва да работи с музикалния продуцент Денис Попстоев.

Името "Най-лошият човек на света" също не е случайно, а отразява интереса на изпълнителката към психичната комплексност на лошия герой - рамка, в която според нея хората избират сами да вярват.

"Добротата на онзи, който се представя за добър, без да се познава, за мен не означава нищо. И за да звучи по-парадоксално - добротата на онзи, който не признава, че е поне малко лош, за мен не означава нищо," загадъчно добавя NICKA. А така, освен с "Най-лошият човек на света", успява още повече да ни побутне към размисъл за собствените ни сенки.

Естествено че я попитахме и за корицата на албума, която, както и предполагахме, също не е случайно избрана. Оказа се, че прегръдката с робота на нея е точната визуализация на онова, което ни очаква, докато слушаме и албума.

"Роботът репрезентира елемента на технологизацията и електрониката. Всеки, който е слушал албума, може да каже, че е повлиян предимно от електронните музикални жанрове. Аз съм огромен фен на електронната музика и исках да представя именно тази среща между човека и машината - симбиозата между двете."

За NICKA "Най-лошият човек на света" е отчетлив продукт на конкретен творчески период и носи определена енергия и емоционален тон. Трудно ѝ е да си избере любима от всичките 11 песни, но след десетките слушания по време на записите "Фетиш" не ѝ омръзва. "Тя е изключително лична и наситена емоционално песен, а в музикален план е невероятна комбинация от любимите ми стилове."

Заради всичко това, но и защото ѝ носи "несравнима сантиментална стойност", NICKA се надява именно "Фетиш" да бъде първата песен от "Най-лошият човек на света" с видеоклип.