Мари Кондо вероятно е най-известната японка в света. Създател на суперефикасен метод за подреждане на дома, тя е бестселъров автор - книгата "Магията на подреждането" е издадена и на български, има цели две поредици за Netflix, в които помага на обикновени хора да сложат ред в дома си, освен това има собствена интериорна марка.

Tidying Up With Marie Kondo, методът Конмари, Мари Кондо и сериала по Netflix

Мари Кондо подрежда в сериал по Netflix

Първи епизод - на 1 януари

На този фон няма как да не се изненадаме, когато Кондо казва в скорошно интервю за Washington Post: "Домът ми е разхвърлян, но начинът, по който живея в момента е правилния за този етап от живота ми".

Японката разкрива, че след раждането на третото си дете тя се е отказала да подрежда постоянно дома си. Синът й се ражда през 2021 г. и това напълно променя начина, по който прекарва времето си у дома.

"До скоро бях професионалист по подреждането на дома и правех всичко възможно той да е чист и спретнат през цялото време. Отказах се от това, но в добрия смисъл. Осъзнах, че това, което в момента ми е важно, е да прекарвам време с децата си."

Вероятно точно в тази светлина е и новата книга на Мари Кондо Marie Kondo Kurashi at Home: How to Organise Your Space and Achieve Your Ideal Life. Тя се съсредоточава върху японската философия Kurashi ("начин на живот"), която ни насърчава да открием как да подредим живота си според собствения си ритъм, така че да ни изпълва с щастие.

Надяваме се скоро да може да прочетем Marie Kondo Kurashi at Home и на български.