Мелиса Нобъл тъкмо се кани да пие кафе в кварталната пекарна, когато непознат мъж я заговаря. И понеже изглежда приятелски настроен, жената решава дори да му предложи да седнат да изпият кафето си заедно. Първоначално той отказва, но не след дълго убеждаване, впоследствие се съгласява.

Султан Косен и Джиоти Амдж - когато най-високият мъж и най-ниската жена се срещнат

Когато най-високият мъж и най-ниската жена се срещнат

Еднакви в това, че са различни

Мелиса, която е омъжена майка на три деца, осъзнава, че да моли непознат за компания, на някои хора може и да им се струва скандално. Но въпросният мъж е 91-годишен и въпреки възрастовата им разлика от 57 години, двамата се сприятеляват.

Докато разговарят, жената го моли да ѝ разкаже за себе си. И е повече от заинтригувана от нещата, които чува. Възрастният мъж, чието име е Брайън, споделя, че пише книга и че наскоро е летял с "Чесна" - малък едномоторен самолет. Мелиса остава впечатлена от това каква страст към живота има този човек за годините си.

Брайън се оказва не просто интересна личност, но и добър събеседник. Той също се интересува да научи повече за жената и така двамата започват дори да разговарят за сериозни теми като сексуалността, смъртта, религията и парите.

Когато първата им среща приключва, не пропускат да си разменят контактите. И това се оказва началото на едно наистина добро приятелство.

Снимка 654426

Източник: iStock

Мелиса запознава Брайън със семейството си и всички заедно започват да прекарват все повече време заедно. Възрастният мъж иначе живее сам, тъй като е загубил жена си и сина си.

Това, което младата жена споделя пред Business Insider, че намира за най-ценно в общуването си с него, е фактът, че двамата могат да водят по-дълбоки и смислени разговори. Така например Брайън веднъж я е попитал защо тя смята, че е живял толкова щастливо. След известно обмисляне тя му е отговорила, че е на мнение, че ключът е в чувството му за благодарност за нещата, които е имал, както и в това, че е държал повече на човешките взаимоотношения, отколкото на материалното.

И понеже очевидно и Брайън, и Мелиса държат на приятелството, са близки вече повече от четири години. И жената не крие, че едва ли може да бъде по-благодарна за това. Защото той ѝ е доказал, че може да разчита на него и винаги ще е до нея, както в добрите, така и в лошите моменти. Така например, когато бизнесът на съпруга на Мелиса фалира покрай ковид пандемията, Брайън остава до тях за подкрепа. Там е и когато дъщеричката на младото семейство претърпява операция на сливиците.

Да прелетиш 2858 км без билет и без паспорт ( и то в САЩ)

Да прелетиш 2858 км без билет и без паспорт ( и то в САЩ)

Проверките не са това, което бяха

Въпреки че Мелиса, съпругът ѝ и децата наскоро се местят, те продължават да си общуват с възрастния мъж по телефона и да си изпращат картички и снимки. А съветът на младата жена към всеки човек е да бъде винаги отворен за създаване на нови приятелства - и особено такива, които носят стойностно общуване, споделен смях и общи интереси.