Със сигурност ще бъде интересно да видим AIR. Не само защото ще разкаже как Сони Вакаро е успял да убеди Майкъл Джордан да подпише с Nike, но и защото в главните роли влизат Мат Деймън и Бен Афлек.

AIR, Бен Афлек, Мат Деймън и трейлър на филма за Сони Вакаро и подписването на Майкъл Джордан с Nike

Бен Афлек и Мат Деймън в преследване на Майкъл Джордан

Трейлър на AIR

Деймън ще изиграе Вакаро, докато Афлек ще е Фил Найт - създателя на компанията. Самият Бен Афлек влиза и в ролята на режисьор, като по време на фестивала South by Southwest споделя, че е имало вероятност филмът да не се осъществи. Всеки първо би си помислил, че вероятната пречка е била финансова, но всъщност не е.

Афлек споделя, че не би направил филма без одобрението на самия Майкъл Джордан. Двамата са разговаряли и Въздушния се е съгласил AIR да бъде създаден, но е имал две условия.

Първото е било във филма да бъде включен Хауърд Уайт, който в момента заема длъжността вицепрезидент на марката Jordan. Тогава Афлек е осъзнал, че по този начин му се отваря възможността за ролята на Уайт да разговаря с Крис Тъкър, когото той много харесва.

Второто условие на Майкъл Джордан е било свързано с това коя актриса ще изиграе майка му Долорес. Въздушния е искал не кой да е, а само и единствено Виола Дейвис. Бен Афлек споделя, че Въздушния му е казал, че нищо от това е нямало да бъде възможно без неговата майка, която той много обича и уважава.

И това условие се е оказало сбъдната мечта за актьора, защото той твърди, че като режисьор за него е огромна чест да работи с Дейвис, която определя като най-добрата актриса, пише Variety.