За много хора, останали по домовете си заради глобалната пандемия от коронавирус, поддръжката на външния вид остана на заден план. Гледката на брадясали мъже изобщо не изненадва никого.

Брадата, влиянието й върху продажбите и каква е ролята на външността в маркетинга

Защо мъжете с брада водят по точки

Голямата ролята на външността

Изключение правят група млади мъже, разпространяващи нова мода в оформянето на брадата, а именно - такава, която прилича на опашка на маймуна.

Ексцентричната брада за пръв път привлече вниманието през септември 2019 г., когато бейзболистът на MLB Майк Файърс моделира собствената си брада на маймунската опашка и излезе на терена да играе така.

По-късно той признава, че е направил това, за да разсмее съотборниците си. През последните седмици обаче неговата идея се разпространява много бързо онлайн и популярността ѝ нараства главоломно.

В мрежата се появяват десетки снимки на мъже с бради оформени като маймунска опашка, или пък котешка опашка, както още е известна, пише Daily Mail. В момента в Instagram могат да се открият около 10 хиляди публикации под хаштаг #monkeytail ("маймунска опашка"). 

Вдъхновеният от приматите външен вид включва оформяне на брадата и мустаците като опашка, която започва от мустака, минава брадичката и след това се завива покрай устата и завършва почти до ухото.

Райън Рейнолдс, Том Харди, Бен Афлек - звездите, които изглеждат по-секси с брада

По-секси ли са звездите с брада

Да, определено

Някои мъже експериментират със стила като оформят спирали или ивици, за още по-автентично усещане за животинска опашка.