"Добрият Уил Хънтинг" безспорно е сред любимите ни филми, най-вече заради страхотната актьорска игра на Мат Деймън и Бен Афлек.

За наша радост отново ще имаме възможност да ги видим заедно на голям екран, защото те ще бъдат звездите в новия филм на Ридли Скот The Last Duel.

Според Vanity Fair филмът е адаптация по книгата "The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France" на Ерик Ягер, която разказва история по действителен случай на един рицар и неговия придворен във Франция през XIV век. От добри приятели, двамата обаче се превръщат в смъртни врагове.

Снимка 321310

Източник: GettyImages

Причината за обрата в отношенията им, че след като рицарят се завръща вкъщи от битка в Шотландия, той разбира от съпругата си, че е била изнасилена от неговия придворен. Последният обаче отрича нещо подобно да се е случило.

За да разрешат този спор, двамата са осъдени от краля на дуел до смърт, при който - ако обвинителят загуби, неговата съпруга ще бъде осъдена за фалшивото обвинение и ще бъде изгорена на клада.

Снимка 354405

Източник: GettyImages

The Last Duel  ще бъде първият общ филмов проект на Мат Деймън и Бен Афлек, след отличения с Оскар през 1997 г. "Добрият Уил Хънтинг". Двамата не само ще играят заедно, но ще напишат сценария и ще участват в продуциранeто на филма.