NFT токените набират голяма популярност и вече намират приложение във всички сфери. От цифрови произведения на изкуството през видео акценти от баскетболни мачове до анимирани GIF файлове - всичко се продава срещу популярната криптовалута и електронен идентификатор.

Холзи, NFT, People Disappear Here и ексклузивната изложба на певицата на платформата Nifty Gateway

Скритият талант на Холзи

С какво ни изненада този път

Един от най-обсъжданите в момента NFT продукти е първата в света цифрова къща Mars House на художничката Криста Ким, за която се наддава на платформата SuperRare.

И въпреки че получаваме виртуален дом, в който никога няма да живеем, това странно произведение на изкуството е много повече от дигитално изображение.

Пред Architectural Digest авторката споделя, че се впуска в магията на NFT по време на карантината, докато изследва положителните ефекти от медитативния дигитален дизайн. Създава футуристичния дом с идеята да използва виртуалния живот като възможност за насърчаване на благосъстоянието.

За да засили дзен ефекта от своя крипто дом, Ким си партнира с музиканта Джеф Шрьодер от Smashing Pumpkins. Двамата създават успокояващ музикален фон, който заедно с визуалните ефекти, допълнително помага да се откъснем от реалността на Земята.

Както самата художника уточнява пред Robb Report, изживяването ще е пълно само ако разполагаме с LED стена.

"Това е бъдещето и Mars House демонстрира красотата на тази възможност."

А най-хубавото е, че заедно с уникалните 3D файлове (нотариалния акт на Mars House), авторката предлага възможността да съдейства за покупката на същите стъклени мебели от виртуалния интериор.