Последните месеци със сигурност са най-шеметните от живота на младата българска актриса Мария Бакалова. Нейното участие в Borat Subsequent Moviefilm я превърна в едно от най-коментираните имена в индустрията, а на нас даде повод за национална гордост.

Мария Бакалова, Маями, как си почива актрисата и как е била избрана за Borat Subsequent Moviefilm

Ето къде си почива Мария Бакалова

Съвсем заслужено

Поканите за интервюта валят една след друго, а последното, което бургазлийката даде, е за Los Angeles Times. В него тя разкрива още любопитни подробности за ролята си на Тутар и всичко, което последва от нея.

Бакалова отново връща лентата назад към кастинга за филма. Признава, че всичко е било толкова тайно, че не е могла да разкрива подробности от снимачния процес дори на родителите си. Само им е повтаряла да не се притесняват и че това е "истински, законен филм".

Затова и за тях изненадата е била голяма, когато виждат лицето на дъщеря си в трейлъра на втория филм за Борат Садгиев. А щом и целият филм излезе през ноември, видяхме българката в доста необичайни и притеснителни за някои ситуации.

Бакалова казва, че си е представяла клетката, в която бе затворена в някои от сцените, като метафора на патриархалното общество. Междувременно си е спомняла и за всички моменти, в които е била подценявана, само защото е жена.

Според нея, и днес в обществото са живи някои нагласи от миналото. А едно от нещата, които най-много й харесват във филма, е посланието му, че трябва да се отнасяме еднакво към всички, независимо от тяхната националност, раса, пол и сексуалност.

Актрисата обаче се е влюбила и в силните усещания, които ролята на Тутар й е дала. Тя признава, че точно като Саша Барон Коен, й е било трудно да разбере кога е себе си и кога играе. Вълнението и силният адреналин буквално са я хипнотизирали - до такава степен, че в последствие е осъзнавала какви ги върши и колко опасно е било.

Мария Бакалова, кастингът за ролята на Тутар в "Борат 2" и през какво е преминала актрисата, за да спечели

Какво направи Мария Бакалова, за да спечели ролята на Тутар

Един необикновен кастинг

А след като филмът жъне успехи вече няколко месеца, Бакалова е истински щастлива за това как хората реагират на него и на силното послание за овластяване на жените. "Мисля, че всички сме готови да се изправим", категорична е тя. Смята и че жените може да са по-уязвими, но това не значи, че не бива да показват истинските си емоции.