След участието си в Евровизия ексцентричните музиканти от Maneskin не са спрели да разширяват кръга на почитателите си.

Виктория де Анджелис, Maneskin и провокациите на басистката на групата

Провокациите на Виктория де Анджелис от Maneskin

Хитове и провокации

Явно вече сцените и на стария континент не са им достатъчни, защото групата все по-често търси изяви и зад океана. Нещо повече - музикантите са на своето първо самостоятелно турне в Северна Америка.

Преди началото му обаче италианските хитмейкъри спряха на тазгодишното издание на калифорнийския фестивал за музика и изкуство Coachella.

Maneskin превзеха сцената в неделя, 17 април, изпълнявайки голяма част от популярните си песни, пише Loudwire. Но нещо друго направи впечатление.

Изненадващо квартетът изпълни свой прочит на хитовата песен на Бритни Спиърс "Womanizer" - естествено, в типичния за бандата секси рок вариант. За което, разбира се, допринесоха и провокативните сценични костюми, неразделна част от имиджа на Maneskin.

Може би изборът на песента на Спиърс бе своеобразен начин рок групата да поздрави своите американски фенове. А може се бяха спрели на нея като на добре разпознаваем хит - все пак "Womanizer" е достигала до №1 в музикалните класации на САЩ.

Първото посещение на Maneskin в Щатите бе миналия ноември. Тогава те направиха своя американски телевизионен дебют в The Tonight Show и участваха в редица концерти. Дори бяха откриващата банда на The Rolling Stones.

Въпреки успеха, музикантите от Maneskin остават "здраво стъпили на земята".

Lizzo, Maneskin, The Weeknd, Celeste, Hug or Handshake - 5 нови песни тази седмица

5 нови песни тази седмица

С достойно българско участие

"Не смятаме, че трябва да се доказваме, че сме истинска рок група или нещо подобно", каза преди време фронтменът Дамяно Дейвид отново пред Loudwire. "Ние просто правим музика. Дали се възприема за рок, поп или каквото и да е, това не е толкова важно за нас. Най-важното е хората просто да слушат музиката и да я оценяват, без да имат предварителни представи."