Често притаяваме дъх от възхищение заради един или друг луксозен или много скъп имот, в който всичко е изпипано до най-малкия детайл. А когато говорим за най-голямата къща в света и най-скъпата, продавана някога в САЩ, то просто нямаме търпение да надникнем зад високата ограда. Там ни пускат от Architectural Digest.

Местността Bel Air в Лос Анджелис се слави като мястото с най-луксозните имоти в Щатите и най-звездните собственици. Така че е напълно в реда на нещата именно тук да се намира The One - един имот, който чупи много рекорди.

След близо десетилетие ремонти дейности, имението вече е почти готово за продажба. Остава да разберем кой е готов да плати близо 350 милиона долара за това архитектурно чудо. А преди това, нека научим повече за него.

Най-голямата къща, строена някога, е върху земя от 20 декара. Застроената площ е 9755 кв.м., което си е, меко казано, внушително. Според новите градски наредби в Лос Анджелис, имот с подобни размери вече няма да може да бъде построен, което отново прави този единствен по рода си.

600 работници се трудят усилено на мащабната строителна площадка, за да осъществят проекта на архитекта Пол Макклийн и интериорния дизайнер Катрин Ротонди. Те работят по поръчка на собственика на земята Нил Ниами, за да се създаде имотът, който е с цел продажба и печалба.

Архитектът не крие, че този проект е бил едновременно "вълнуващ и плашещ", но всички са доволни от крайния резултат. И с ръка на сърцето могат да нарекат уникален, защото наистина е.

Таваните на къщата са високи осем метра. Още от входа сме пленени от 360-градусовата гледка към Тихия океан, центъра на Лос Анджелис и планините Сан Габриел. Използваните цветове в цялостния интериор са черно, бяло и сиво, като целта е на техния фон да изпъкват живописните гледки и пейзажи.

The One разполага с всичко, от което човек може да сe нуждае - дори в пъти повече. Фактите говорят сами за себе си - 21 спални, 42 бани, обособен основен апартамент от 5500 квадрата, гараж за 30 автомобила и с два въртящи се подиума, боулинг с четири писти, SPA зона, киносалон с 30 места, "крило за филантропия" с капацитет 200 души за организиране на събития, пет басейна и покривна тераса от 10 хиляди квадратни метра.

Къщата е създадена от отличителни сами по себе си пространства, които обаче умело се преливат едно в друго. Вдъхновение архитектът и дизайнерът черпят от едни от най-луксозните хотели в света, а конкретно за цветовите решения в дома - от бутика на Tom Ford на Rodeo Drive, който им е любим.

Майкъл Джексън, имението "Невърленд" и кой е милиардерът, купил имота на звездата

Кой купи имението на Майкъл Джексън

И каква е цената, която плати за него

Освен с десетки мебели по поръчка, които са внимателно разположени в пространствата, най-голямата къща в света има и внушителна колекция произведения на изкуството - както картини, така и впечатляващи скулптури и арт инсталации.