Още с идването си в Лос Анджелис, Леброн Джеймс обеща, че съвсем скоро Лейкърс ще се върне там, където му е мястото.

Леброн Джеймс, Lobos 1707, NBA и защо Краля не беше санкциониран за нарушаване на протоколите

Виновен ли е Краля

Текилата на раздора

И спази това обещание, защото освен сигурен участник в плейофите, миналата година отборът успя и да спечели титлата в NBA. Нещо, което не се беше случвало от 10 години. Но настоящия сезон играчите не бяха на същото ниво.

Класирането за плейофите не беше много сигурно и за да си го осигурят, трябваше да победят Стеф Къри и Голдън Стейт Уориърс. Успяха да го направят и запазиха мечтата на феновете, че и този сезон Лейкърс може да триумфира с титлата.

Но още в първия кръг ги очакваха тежки мачове с Финикс Сънс. Отбор, който също се възроди през последните години и започна да напомня за славните си години. Финикс може и да нямат звезди като Леброн Джеймс и Антъни Дейвис, но имат много добре смазана машина за победи, водена от Девин Букър.

За Леброн Джеймс участието в първия кръг на плейофите си е направо задължително, защото от 15 години насам неговите отбори винаги играят след сезона. А още по-впечатлявалото е, че в 14 от тези 15 години Джеймс непременно се класира за втория кръг.

Е, не и тази година, защото в мач номер шест Финикс отвяха Лейкърс, класираха се за втория кръг и оставиха Леброн с едно от най-големите разочарования в кариерата му. Ако Лос Анджелис Лейкърс бяха отстранили противника си, то това щеше да е 15-та поредна година, в която Краля играе във втория кръг на плейофите в NBA.

Единствените, които могат да се похвалят с по-добри рекорди в историята, са Робърт Хори и Дерек Фишър. И двамата имат записани по 16 последователни участия в първия кръг на плейофите.

Кайри Ървинг, Ръсел Уестбруук, NBA и инцидентите, при които фенове нападат играчи

Феновете на NBA сигурно са полудели

Когато феновете нападат играчите

И така, немислимото за Краля се случи и освен без титла този сезон, ще остане и без възможността да подбори и това постижение. Големият въпрос е дали на 36-годишния Леброн Джеймс са му останали сили да спечели поне още един път титлата в NBA.

Също много странно е, че Маями Хийт - по подобие на Лейкърс, отпаднаха още в първия кръг. А миналата година спорът за титлата се водеше именно между тези два отбора.