Леброн Джеймс може и да има много критици, но е безспорен факт, че той е сред най-добрите баскетболисти в историята не само на NBA, но и на баскетбола като цяло.

Лос Анджелис Лейкърс, Staples Center и преминуването на залата на Crypto.com Arena

Staples Center вече е в историята

Залата на Лос Анджелис Лейкърс ще има ново име от Коледа

През годините Краля е показал, че може да бъде и добър лидер, и добър играч в индивидуално отношение. Показал е също така, че не е от онези, които умишлено търсят пререкания и спречквания с противниците си.

Но в последния мач на Лос Анджелис Лейкърс с Детройт Пистънс се стигна до доста грозни сцени с участието на Джеймс. Звездата на Лейкърс без умисъл удари в лицето опонента си Айзея Стюард, което доведе и до отварянето на рана.

Снимка 554623

Източник: GettyImages

Това буквално изкара от нерви младия баскетболист (въпреки подадената за извинение ръка от противника), който в продължението на няколко минути търсеше постоянна саморазправа с Леброн Джеймс и някои от съотборниците му. В крайна сметка и двамата бяха наказани да не доиграят мача, спечелен от Лейкърс.

Според USA Today, това е едва вторият път в кариерата на Леброн Джеймс, в който той бива наказан от съдиите да не доиграва мач. И това е наистина впечатляващо, защото Краля е част от NBA вече 19 сезона, което са наистина много мачове, провокации и интеракции. Всъщност, първото подобно провинение на Краля дойде през 2017 г., когато заради спор със съдиите беше изваден от мача.

Но това няма да е единственото наказание за двамата. От асоциацията са решили да накажат Айзея Стюард за поведението му с лишаване от състезателни права за два мача, докато Леброн Джеймс ще пропусне само един.

Денис Родман, Тринити Родман и откровенията на дъщеря му за взаимоотношенията им

Проблемните отношенията между Денис Родман и дъщеря му

Тринити има да ни каже нещо

Според Basketball Forever, в парично отношение Стюард ще загуби около 45 000 долара, докато Джеймс почти 300 000 долара.