Ксения Флорънс Габриела Софи Айрис, принцесата на Саксония, влезе в историята като първата аристократка, позирала за Playboy. И смята, че нейните предци "определено биха одобрили".

Раджуа ал Хюсеин - йорданската принцеса, наследила елегантността на кралица Рания

Това ли е наследничката на кралица Рания

Принцеса Раджуа не отстъпва по стил

37-годишната германска принцеса е на корицата на немския Playboy за месец март 2024 г. в предизвикателна поза, покрила само едната половина на тялото си с бял плат.

Което не й пречи на друга снимка бързо да остави цялото си благоприличие настрана и да позира до луксозен басейн без горнище и в прозрачна бяла пола с цепки до кръста.

На трета снимка Ксения, чийто пра-пра-пра-дядо е Фредерик Август III - последният крал на Саксония, носи разкопчано бяло боди, което издърпва надолу, за да разкрие гърдите й.

В интервюто към фотосесията за немския Playboy принцесата на Саксония споделя, че чрез снимките иска да покаже, че всяка жена е красива такава, каквато е.

"Не е нужно да се съобразявате с тенденциите или да правите операция на тялото си, само за да угодите на някого", споделя тя пред списанието. "Имам стрии и съм горда да ги покажа."

Дългогодишно популярно лице от телевизионния екран, в момента принцесата участва в предаването B:Real - Real Celebrities, Real Life. Днес тя отново е убедена, че още трябва да се бори срещу предразсъдъците постоянно - от една страна заради произхода си, а от друга - и заради тялото си, пише Daily Mail.

"В някои телевизионни риалити предавания бях единствената, на която не беше направено нищо по тялото й", споделя тя, уточнявайки, че някои жени са били с ужасно много корекции. "Не ме приемаха за конкуренция, защото нямах извивки и не бях женствена."

Звездата от Undercover Princesses признава, че "ужасните" коментари едва не са я накарали да "поддаде на натиска" да си направи пластична операция, въпреки че не се е стигнало дотам.

Кралски потомък и някогашен модел на Ikea, Ксения Флорънс Габриела Софи Айрис е автор и на автобиографичната книга Xenia: The Life of a Princess in the 21st Century. "Виждам себе си повече като вид шпионин. Искам да върна истинските неща в риалити телевизията и в същото време да покажа на хората коя съм всъщност."

Претенцията й като принцеса обаче беше оспорена от най-малко един член на нейната благородна линия. Мария Емануел, маркграф на Майсен, направи гневно изявление пред германския вестник Bild, след като новината за книгата на Ксения стана обществено достояние.

"Тя е едно нищо, не може да има автобиография. Това е ужасна грешка, нещастие за 1000-годишната дома на Уетин", не скрива разочарованието си аристократката пред The Independent.

Принцеса Изабела - дъщерята на датския крал Фредерик предизвика огромен интерес към гимназията си

16-годишната принцеса, която предизвика фурор

И привлече вниманието към училището си

Въпреки това Ксения Флорънс Габриела Софи Айрис казва пред Playboy, че смята, че покойният крал на Саксония не би се възпротивил за снимките ѝ в списанието: "Винаги ми е описван като много забавен и любящ човек. Така че той определено би го одобрил."