Няма какво да се лъжем - всеки футболист мечтае да спечели Златната топка. Към момента наградата, раздавана от френското списание France Football, е най-престижното индивидуално отличие в света на футбола. А да ти дадат Златната топка означава, че през изминалата година си бил най-добрият. 

Дейвид Бекъм, Лео Меси, Интер Маями и плановете на англичанина да привлече аржентинеца

Плановете на Дейвид Бекъм да привлече Лео Меси в Маями

Ще се получи ли подобен трансфер

Вчера, 29 ноември, в Париж за 65-и път отличието беше връчено, като големият победител тази година се оказа Лионел Меси.

Това е седма Златна топка в колекцията на аржентинеца, като за 2021 г. той се отчете с 41 гола и 17 асистенции. С Барселона успя да спечели Купата на Краля, а с Аржентина - Копа Америка.

На второ място според вота на водещите спортни журналисти, които определят победителя, остана Робърт Левандовски с впечатляващите 64 гола и 10 асистенции, спечелвайки титлата в Германия, суперкупата на страната и световното клубно първенство с Байерн Мюнхен.

Въпреки че Меси има много фенове по света, в социалните мрежи има доста недоволни от избора на аржентинеца пред полския нападател. Но това далеч не е единствената тема, която се обсъжда след церемонията.

Робърт Левандовски, Amazon Prime Video и документалният филм за живота и кариерата на футболиста

Какво ще правят Amazon и Робърт Левандовски заедно

Поглед към кариерата и личния свят на футболиста

Преди няколко дни Паскал Фере, който е главен редактор на France Football, каза в интервю, че единствената цел на Кристино Роналдо е да завърши кариерата си с повече спечелени Златни топки от Лео Меси. И го знае, защото самият футболист му го е казал.

Португалецът е печелил наградата пет пъти, но даде ясно да се разбере, че според него Фере лъже. В пост в профила си в Instagram Роналдо твърдо отхвърли твърденията на журналиста и го обвини в лъжа.

Според Goal.com Кристиано смята, че Фере използва името му, за да направи реклама както на себе си, така и на изданието, в което работи. Според футболиста е напълно неприемливо човек, който е отговорен по някакъв начин за връчването на такава престижна награда, да лъже по този начин.

"С абсолютно неуважение към някой, който винаги е уважавал France Football и Златната топка", Кристиано Роналдо обвинява Паскал Фере в лъжа и за изказването му, че португалецът не е присъствал на церемонията по връчването на наградата, защото не е искал да се подложи на задължителна карантина.

Според него такова нещо няма, но отново не уточнява и причината за отсъствието си. Португалецът твърди, че винаги е искал да поздрави победителя, защото е спортсмен и никога не е бил настроен срещу някога. "Винаги печеля за себе си и за клубовете, в които играя. Печеля за себе си и за тези, които ме обичат. Не печеля, защото съм срещу някого."

Кристиано Роналдо и кои са близнаците, които го охраняват

Близнаците, които охраняват Кристиано Роналдо

Португалецът държи на сигурността

Кристиано Роналдо пише още, че винаги е искал да печели трофеи с клубните си отбори и с националния на Португалия, а най-голямата му амбиция е да бъде добър пример за всички, които искат да станат професионални футболисти.