Сериалът The Crown успя отново да предизвика огромен интерес към британското кралско семейство. Той никога не е липсвал, но поредицата ни върна десетилетия назад, за да разкаже истории, които не всички знаят и помнят, и да повдигне въпроси, на които всички искат отговори.

The Crown заснеха сватбата на Чарлз и Камила

Сериалът, в който ще видим сватбата на Чарлз и Камила

Предстои да видим финалния шести сезон

Историята на Чарлз и Даяна определено е достойна както за сериал, така и за книга. Но има и една друга кралска история, която ще проследим с интерес, ако бъде разказана отново - тази на управляващата и в момента фамилия Грималди.

Любовната приказка на Рение III и Грейс Кели неведнъж оживява във филмови адаптации. Но този път внуците на американската актриса, която става принцеса на Монако, са решили да разкажат и своята гледка точка, което ще даде съвсем различен поглед над случилото се в кралското семейство.

Продукцията е тясно свързан с членовете на фамилията Грималди. Продуцентската компания, заела се със създаването му, е собственост на Андреа и Пиер Казираги - внуци на Грейс Кели, както и на няколко техни роднини.

Те признават, че преди да се захваната с проекта са смятали, че знаят много за любовната история на своите баба и дядо, но се е оказало, че са били само на повърхността, без да познават дълбочината. "Тя е епична във всяко отношение: семейство, приключения, интриги", казват те.

Татяна, Шарлот, Пиер и Беатрис Казираги

Източник: GettyImages

Татяна, Шарлот, Пиер и Беатрис Казираги

Благодарение на поредицата за пръв път ще можем да разберем истината за основаването на фамилията Грималди преди седем века. Първата част ще бъде озаглавена "Част I - Скалата" и ще разкаже за първото завладяване на Монако от Грималди в края на XIII век. 

Как принцът на Монако съобщи за раждането на бебето на племенника си Люи Дюкрюе

Изненадващата новина на принц Алберт

Реши да я съобщи лично

Тъй като проектът се ръководи от членове на кралското семейство, в него ще видим много "неразказани, интригуващи и епични истории, които бяха скрити в древни документи и лична кореспонденция през вековете". Очаква се в последствие поредицата да бъде адаптирана и под формата на сериал, но повече подробности все още не се съобщават, пояснява Tatler.