Породата кучета корги завинаги ще остане свързана с Елизабет II. И това е съвсем естествено - в продължение на забележителния си 96-годишен живот тя притежава 30 такива кучета, като първото получава още през 1933 г.

Снимка 587257

Източник: GettyImages

Затова и въпросът при кого ще отидат последните коргита на кралицата след смъртта й занимаваше доста хора.

Той вече има официален отговор - ВВС потвърдиха, че средният син на Елизабет принц Андрю и бившата му съпруга Сара Фъргюсън ще наследят последните две коргита, притежавани от кралицата.

Именно Андрю и дъщерите му принцеса Беатрис, и принцеса Йожени подаряват кучетата на кралицата през пролетта на миналата година, за да я разведрят след смъртта на съпруга й принц Филип.

Така животните ще останат да живеят в Уиндзор, като ще се преместят от Фрогмор Котидж в Ройъл Лодж, където живеят Андрю и Сара Фъргюсън, макар и разделени.

Снимка 587255

Източник: GettyImages

Все още официално не е потвърдено каква ще е съдбата на конете на кралицата - Елизабет II беше страстен ездач и любител на конете, и притежаваше близо 100. Последните два в конюшнята й са подарък от Еманюел Макрон и от президента на Азербайджан Илхам Алием по случай Платинения й юбилей.

Смята се, че грижата за тях ще се падне на дъщеря й принцеса Ан и дъщерята на Ан Зара Тиндал. И двете са участвали в олимпийски състезания по езда и продължават да практикуват спорта, съобщават от The Post.