Второто нещо, за което всички на кинофестивала в Кан говорят - след филмовите заглавия, са пищните тоалети на звездите. Тази година обаче е различна, защото нямаше как да остане незабелязана и една напълно неочаквана поява. Успя да постигне и целта си, като отмести погледа на света от дизайнерските рокли.

Кинофестивалът в Кан, Ева Лонгория, Джулиан Мур и пищните тоалети от първия ден

Кой засенчи Ева Лонгория в Кан

Явно не е само една дама

Случката се развива преди премиерата на филма Three Thousand Years Of Longing. Режисьорът Джордж Милър и всички актьори, сред които са и Идрис Елба и Тилда Суинтън, са вече на червения килим. Но едва ли някой от тях е очаквал звездната му вечер да премине по точно този начин.

На премиерата успява да се промъкне и жена, която първоначално не привлича погледите на никого към себе си. Докато не разкъсва дрехите си и не започва да крещи.

В знак на протест тя остава гола на червения килим. По тялото си с жълта и синя боя е изобразила украинското знаме и е изписала посланието "Спрете да ни изнасилвате".

Съвсем естествено, всички погледи и камери се насочват към протестиращата жена. Но охраната реагира бързо и я отвежда.

Изписаният върху тялото ѝ призив предполага, че недоволството ѝ е срещу сексуалното насилие над жени в Украйна.

Марина Овсяникова, Русия и първият редактор в руска държавна медия, който публично се обявява против войната в Украйна

Руската журналистка, която се опълчи на Путин

Коя е Марина Овсяникова

Защото докато войната в страната продължава, доказателствата за изнасилвания, извършвани от руски войници, продължава да се трупат, пише Deadline.