Парите отдавна опорочиха футбола, а и спорта като цяло. Не са малко играчите, които се интересуват повече как да приберат повече пари, отколкото как да защитят цветовете и честта на отборите си. И ние, феновете, няма какво да направим, просто животът е такъв.

Флойд Мейуедър, Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Леброн Джеймс и кои са най-високоплатените спортисти за десетилетието

Кои са най-високоплатените спортисти за десетилетието

Пачки по стотачки

Милионите, които се плащат за трансфери на играчи със съмнителни качества, също растат. Увеличават се и откупните клаузи в договорите на звездите.

Според данни на beIN SPORTS, вече говорим за наистина космически суми.

Футболистът с най-висока заложена в договора клауза за откупуване е Карим Бензема. Ако някой отбор реши, че много иска да привлече френския национал, но договорът му не е изтекъл и Реал Мадрид не искат да го продават, трябва да плати 1 милиард евро.

Карим Бензема

Източник: GettyImages

Карим Бензема

След него е Антоан Гризман - 800 милиона евро. Ако някой пък иска да се сдобие с Лео Меси трябва да се раздели със 700 милиона евро. За същата сума може да си осигури и футболисти като Иско и Марко Асенсио

Кристиано Роналдо, Instagram и постижението на футболиста в социалната мрежа

Никой не го може по-добре от Роналдо

Какво постигна португалецът

Клаузата в договорите на Жежард Пике, Серхио Бускетс, Серхи Роберто, Гарет Бейл, Тони Кроос и Дани Себайос пък е на стойност 500 милиона евро. Както казахме, такъв е животът...