20 години изминаха от първия сезон на българския Big Brother - един от най-обсъжданите риалити формати в световен мащаб, а и у нас. А преди няколко месеца - след цели 23 сезона (от всички разновидности на предаването, сред които Big Brother Family, All Stars, Most Wanted и VIP Brother), стана ясно, че ще има и нов.

Какво се случва със Зара от първия сезон на "Биг Брадър"

Какво се случва със Зара от "Биг Брадър"

Варненката сподели щастлива новина

Big Brother ще се завърне в ефира на NOVA в класическия си вариант, в който съквартирантите ще бъдат непознати лица. Телевизията обяви кастинг още през януари. Сега, месеци по-късно, вече са ясни и повече подробности около новия сезон.

В Instagram страницата на риалитито е публикувано видео, от което разбираме, че новите съквартиранти, които ще попаднат под зоркото око на Големия брат, са общо 16 на брой. Всички те ще се борят за голямата награда, която обаче не е уточнено каква точно ще бъде.

анкета

Кое предаване ще гледате тази есен по телевизията?

Виж резултати

Big Brother 13.2%

Гласът на България 20.2%

Островът на 100-те гривни 13.9%

Бягство към победата 2: Съкровището 8.7%

Игри на волята 34.8%

Пееш или лъжеш 9.1%

Ясно е обаче кои ще са водещите на новия сезон на Big Brother - това са моделът и инфлуенсър Александра Богданска и актьорът Башар Рахал. Те ще бъдат екранен тандем за първи път, след като преди тях предаването са водили Ники Кънчев, Евелина Павлова, Димитър Рачков, Мария Игнатова, Александра Сърчаджиева и други.

От рекламния клип научаваме също, че риалитито ще започне малко по-късно от очакваното и зрителите ще трябва да почакат още повече от месец. Началото на новия сезон на българския Big Brother е обявено за 8 октомври от 21 ч.

Както при повечето предавания, които се завръщат в ефир, от NOVA обещават, че новият сезон ще бъде различен, а една от изненадите е, че българската публика ще има възможност да определи един от участниците. За първи път, чрез онлайн гласуване в платформата NOVA PLAY, зрителите ще могат да изберат един от дванадесет души, който да бъде пълноправен съквартирант. Това е част от концепцията на новия сезон, в който зрителите ще имат повече участие от досега.

Новият сезон на Big Brother е от 8 октомври по NOVA