От днешна гледна точка филмите за "Джон Уик" изглеждат не само като качествено заснети екшъни, но и изключително успешни. 

Джон Уик ще се завърне... със сериал

Джон Уик ще се завърне... със сериал

Ето какво знаем към момента за John Wick: Under the High Table

За това свиделтелстват приходите, защото миналата година с "Джон Уик 4" франчайзът премина границата от 1 милиард долара в бокс офиса. Но се оказва, че в началото ситуацията около първия филм не е била никак розова.

Пред Business Insider Чад Стахелски и Дейвид Лийч, които режисираха и продуцираха "Джон Уик" (2014 г.), казват, че броени дни преди да започнат снимките на филма са загубили 6 милиона долара от бюджета на филма, защото един от инвеститорите не е успял да ги осигури на време.

Дейвид Лийч (вляво) и Чад Стахелски

Източник: GettyImages

Дейвид Лийч (вляво) и Чад Стахелски

Ситуацията е била напечена, защото Стехелски и Лийч са се опитали да запълнят тази огромна дупка в бюджета сами, търсейки спонсори, а не студиото да я покрие. Тогава мениджърската агенция CAA е започнала да предлага на някои от своите клиенти да инвестират във филма.

И се оказва, че първият, който се е отзовал и видял добра възможност, е била Ева Лонгория. В замяна на своите 6 милиона долара тя е получила кредит на продуцент и гаранция, че първа ще получи парите си обратно, когато филмът тръгне по кината.

Снимка 688077

Източник: GettyImages

На по-късен етап Чад Стахелски и Дейвид Лийч са разбрали, че именно Лонгория е спасила филм и са решили да я поканят на обяд, за да ѝ благодарят. Тогава самата тя е казал, че е изненадана от успеха на "Джон Уик" и че това са били най-добре похарчените ѝ пари.

Дейвид Лийч, Чад Стахелски, Сам Харгрейв - каскадьорите, станали режисьори

Каскадьорите, превърнали се в режисьори

От извършването на опасни каскади до заснемането им

Лийч казва, че инвестицията на Ева Лонгория се е оказала доста доходоносна за актрисата, но не влиза в подробности колко пари е спечелила тя, пише Deadline.