От доста време вече се говори за "Индиана Джоунс 5", защото се очаква това да бъде последният филм за приключенеца, в който ще видим Харисън Форд.

Харисън Форд, киновселената на Marvel и ролята, в която ще влезе

Харисън Форд влиза в киновслената на Marvel

Ето и в каква роля

До момента обаче не знаехме почти нищо около сюжета. Само, че снимките текат и Мадс Микелсен ще участва, като най-вероятната му роля е на злодей.

Благодарение на списание Empire обаче получаваме първи поглед към петия филм и разбираме някои интересни подробности. Оказва се, че в "Индиана Джоунс 5" ще бъде използвана специалната технология за подмладяване за бъде подмладен 80-годишния Харисън Форд.

Същото нещо се случи и в The Irishman на Мартин Скорсезе, където Робърт де Ниро и Ал Пачино също бяха подмладени за целите на филма. Режисьорът Джеймс Манголд уточнява, че подмладяването на Форд ще бъде само за откриващата сцена на филма, където действието ще се развива през 1944 г.

Там Индиана Джоунс ще се е забъркал в неприятности с нацистите. След това обаче ще се случи нещо и действието ще се пренесе над 20 години по-късно - през 1969 г. Загатнато е, че действията във филма ще се развиват на фона на надпреварата за Космоса и коя страна прати първа хора на Луната.

Стивън Спилбърг, "Индиана Джоунс 5", Джеймс Манголд и смяната на режисьорите

Стивън Спилбърг се отказва от "Индиана Джоунс 5"

Ето и кой ще го замести

Разбираме и че Мадс Микелсен наистина ще бъде злодей. Той ще изиграе персонаж на име Волер, който всъщност е вдъхновен от реално съществуващ човек - Вернер фон Браун, нацист, превърнал се в инженер от NASA. Фийби Уолър-Бридж пък ще бъде в ролята на кръщелницата на Индиана Джоунс. Очакванията са "Индиана Джоунс 5" да бъде по кината от 30 юни 2023 г.