И докато Демократическата партия бележи подем в САЩ след встъпването на Джо Байдън на поста президент, някои нейни представители се отдават на по-творчески занимания. Хилъри Клинтън и дъщеря й Челси ще продуцират телевизионен сериал.

Снимка 515666

Източник: Amazon

Той ще е базиран на книгата The Daughters of Kobani: A Story of Rebellion, Courage, and Justice на Гейл Цемач Лемън, която предстои тепърва да излезе на 16 февруари.

Според Hollywood Reporter тя е базирана са стотици часове интервюта с женската кюрдска милиция в северна Сирия, която се противопоставя на бойците на Ислямска държава и в край сметка успява да ги изтласка от този регион.

"The Daughters of Kobani" е един невероятен разказ за смели и неустрашими жени, които се борят за справедливост и равенство", споделя бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън.

Семейство Клинтън

Източник: GettyImages

Семейство Клинтън

Тя и дъщеря й Челси Клинтън основаха продуценската компания HiddenLight Productions през декември 2020 г. с идеята да създават документални и не само такива филми за телевизионния екран, и стрийминг платформите.