Покрай премиерата на филма за акули "Мега звяр 2: Падината", се замислихме, че чудовища с големи и опасни зъби има не само в океаните, а и в реките. И един футболист аматьор става жертва на едно такова преди броени дни. 

Кинопремиерите през август - "Мега звяр 2", "Костенурките нинджа", "Синият бръмбар", "Заложникът", Gran Turismo

Кинопремиерите през август

Акули, костенурки и бръмбари

Хесус Алберто Лопес Ортис, известен като Чучо, е убит от крокодил, след като скача в река, за да се разхлади в Коста Рика. Той е погълнат от влечугото, а шокиращи кадри показват тялото му в челюстите на хищника.

Лопес е нападнат от крокодила, след като влиза в реката, за да поплува насред тропическите жеги в Рио Канас, провинция Гуанакасте. Изображенията показват как крокодилът плува във водата с тялото му между челюстите си.

Казуйоши Миура - футболистът, който и на 56 години не спира с професионалната игра

Футболистът, който и на 56 години не спира с професионалната игра

701 мача и 193 гола

Друг клип демонстрира как влечугото е застреляно, докато местните носят жертвата до брега на реката. Въпреки че местните се хвърлят да спасят футболиста и преследват крокодила в кану след нападението, изявление на местната полиция потвърждава, че техните служители са тези, които убиват животното.

Лопес е 29-годишен футболист на аматьорския клуб Депортиво Рио Канас, както и баща на две малки деца. Неговото съкрушено семейство сега призова обществеността да помогне за плащането на разходите за погребението на играча на фона на трагичния инцидент.

Ашраф Хакими - футболистът, който не разполага с нищо на свое име

Футболистът, който няма нищо на свое име

Ашраф Хакими има интересни отношения с майка си

Мениджърът на Депортиво Рио Канас - Луис Карлос Монтес, също организира събиране на средства. Клубът публикува изявление, което гласи: "С дълбока скръб оповестяваме публично смъртта на нашия играч Хесус Лопес Ортис. Почивай в мир, Чучо. Ние се присъединяваме към болката на цялото му семейство."

Снимка 628644

Източник: iStock

Министерството на околната среда и енергетиката на Коста Рика има забрана срещу лова или убиването на защитени животни, включително крокодили, разясняват от Express. Местната полиция обаче настоява, че има разрешение съгласно законите за дивата природа на страната "да освободи тялото от челюстите на влечугото", което позволява на властите всъщност да убият крокодила.