В днешно време се оказва, че всеки, който иска да стане известен трябва само да намери поле на изява и да каже или направи някаква глупост, която други хора, очевидно нямащи работа, да гледат и да разпространяват. Типичен пример за това е Хейли Уелч или "Hawk Tuah" момичето, както я познават всички, което дори без да иска, се превърна в истинска сензация. Младото момиче случайно попада пред камерата на Tim & Dee TV - двама влогъри, които често обикалят улиците на градовете на щата Тенеси и правят забавни интервюта и шеги с минувачите. Докато се разхождат и снимат из Нашвил, влогърите се натъкват на Хейли Уелч и нейна приятелка.

Двете са доста развеселени и Уелч не се притеснява да отговори на провокативния въпрос какво кара един мъж да полудее в леглото, като казва: "Oooh, you gotta give them hawk tuah and spit on that thang!". Начинът, по който тя обяснява с южняшки акцент каква е нейната тайна за френска любов, веднага започва да се пресподеля и само за часове има милиони гледания, като за тези няколо седмици ражда и безброй други шеговити клипове, картинки и дори музикални ремикси в социалните мрежи.

Шумотевицата около нея предизвика и редица спекулации за това какво всъщност работи Хейли, като се твърдеше, че е била уволнена от работата си като учителка заради отговора й на въпроса на NSFW.

Въпреки че Уелч първоначално запази мълчание, след като видеото стана вирусно, наскоро тя реши да проговори, за да изчисти всички слухове относно статуса си на работа. В интервю в подкаста PlanBri за Barstool Sports, Уелч обяснява, че слухът е напълно неверен, като се започне с факта, че тя не е учителка. По времето, когато видеото е пуснато, Уелч, която е на 21, всъщност работи във фабрика за пружини, макар да не става ясно какво точно е вършела там.

"Не съм учителка или барманка", уверява тя. "Дори не съм достатъчно възрастна, за да бъда учител." Тъй като спекулациите по неин адрес не спират  дотук, водещата също трябваше да попита Уелч дали баща й наистина е проповедник. "Баща ми е толкова далеч от проповедник, че цялото това нещо е една голяма лудост", отвръща Хейли.

Семейството на Уелч всъщност прегърнало с голяма доза хумор новооткритата й слава. "Те смятат, че е смешно", казва тя. "Знаят колко съм непредсказуема и как постоянно говоря глупости. Този път случайно беше пред камера."

Уелч е категорична, че почти всичко, излязло онлайн за живота ѝ е било "измислено", като казва: "Нищо от това не е вярно, изобщо". С всички лъжи, които се разпространяват за Уелч, откакто тя стана вирусна, не е изненада, че момичето се надява да се дистанцира от тази си слава занапред. "Наистина не искам това да бъде моят образ...на hawk tuah момиче. Не искам да бъда известна като такава, защото не съм."

Междувременно Marca пише, че както всяка друга знаменитост, и Хейли вече си има собствен мърч. Fathead Threads - местен бранд, посветен на изработката на шапки с надписи, веднага подхваща вълната и създава "Hawk Tuah" продукти, при това съвместно с Уелч.

Все още не е ясно каква е нейната нетна стойност или какъв процент получава от тези продажби на стоки, но Distractify твърдят, че около 26 юни тя вече е продала само шапки на стойност най-малко 65 000 долара. Това дори не включва продажбите на нейните тениски или бързо продаваните подписани шапки с кожени лепенки за 50 долара.

В подкаста Уелч говори още за доброто, лошото и странното в това да станеш вирусен - тя вече е напуснала работата си и си е намерила мениджър, прави планове да опита късмета си в Лос Анджелис или Ню Йорк и може би ще предлага точно такъв вид странни искания, които бихме очаквали от нея. "На човекa, който продава шапките ми, му предложиха 600 долара преди три дни, за да плюя в буркан и да го продам. Това е отвратително." И все пак Уелч се колебае за миг, като казва: "Помислих си: "Трябва ли да го направя?" И си казах: "Не, не го прави."