Само преди няколко месеца гледахме "Хари Потър 20-годишнината - Завръщане в "Хогуортс" - специалният епизод на обичаната от поколения фантастична поредица по романите на Дж. К. Роулинг, в който отново заедно на екран беше вълшебното трио Хари, Рон и Хърмаяни.

Ема Уотсън и в кого от колегите си от "Хари Потър" е била влюбена актрисата

В кого от колегите си от "Хари Потър" е била влюбена Ема Уотсън

Несподелената любов на актрисата

Продукцията на HBO зарадва феновете по случай 20-годишнината на историята за "момчето, което оцеля" и очевидно разтуптя сърцата им достатъчно, за да се заговори отново за завръщането на актьорите в продълженията.

Но явно Даниел Радклиф, изиграл ролята на самия Хари Потър, предпочита да развива кариерата си, като се фокусира върху нови проекти. Той споделя, че не би се съгласил да участва във филмовата адаптация на Harry Potter and The Cursed Child - пиесата, която към момента се играе на Бродуей и в шест града по света.

И не само нашето разочарование от тази новина е огромно. Въпреки личното настояване на Крис Кълъмбъс, режисирал първите филми, актьорът отново да се превъплъти в ролята на Хари, изгледите това да се случи остават незначителни. Това именно разбираме от последното интервю на Радклиф, Сандра Бълок и Чанинг Тейтъм за The New York Times. В него тримата споделят повече подробносто около съвместната си работа за филма "Изгубеният град", но въпросите за "Хари Потър" все така не стихват.

"Това не е отговорът, който всички искат да чуят, но мисля, че сега се наслаждавам, защото вече не е част от всекидневния ми живот", обяснява Радклиф и добавя, че вече е достигнал момента, в който усеща удовлетворение и е щастлив, където е сега.

И макар да е категоричен, че да се върне би било "твърде голяма промяна" в живота му", актьорът оставя вратичката леко открехната. Прави го по елегантен начин, сравнявайки "Хари Потър" с друга епична поредица, която и до днес продължава да вълнува феновете си с продължения.

Рупърт Гринт, Дж.К. Роулинг и какво каза актьорът за писателката

Съгласен ли е Рупърт Гринт с вижданията на Дж.К. Роулинг

Рон има какво да каже

"Никога няма да кажа никога, но за "Междузвездни войни" изминаха 30-40 години преди да се завърнат. А за мен са само 10. Не е нещо, към което проявявам интерес да правя в момента."

Очевидно темата все пак не е окончателно приключена.