Сесилия Бломдал се вдъхновява да публикува в социалните мрежи за живота си в Свалбард (архипелаг между континентална Норвегия и Северния полюс), след като попива от уникалната среда там по време на разходка с кучето си Грим. Тогава момичето и неговият деветгодишен финландски лапхунд са навън в една от полярните нощи.

Втори шанс за бебета чакали, открити от куче край Дряново

Втори шанс за бебета чакали, открити от куче край Дряново

Животинките получават грижи от Animal Rescue Sofia

Така Сесилия решава да направи видео за TikTok и го качва без да се замисля много. Но това, което не очаква, е, че до следващата сутрин клипчето ѝ вече ще е натрупало изненадващо много гледания. За половин година то вече има над девет милиона показвания.

Оттогава насам Сесилия продължава да споделя съдържание в социалните мрежи за живота си на север и вече има общо почти четири четири милиона последователи в Instagram и TikTok.

"Забавно е да споделяш къде живееш и да разказваш на хората за едно различно място", издава тя пред People.

Сесилия обаче не крие, че звездата всъщност е кучето ѝ Грим. Тя споделя, че когато срещне хора, те я молят да ги снима с него. "Това е най-хубавото нещо", допълва още стопанката на кучето за неговата известност.

Арктика може и да изглежда като странен дом за куче, но за Грим това е идеална среда. Неговата порода - финландски лапхунд, е характерна с гъстата си и устойчива на по-сурови атмосферни условия козина. Освен това преди тези кучета са били развъждани за пастири на северни елени.

Грим обожава зимата, полярните дни и се наслаждава на слънцето, когато грее, най-вече през март.

"През март е студено, но е и слънчево. Мисля, че тогава живее най-добрия си живот: зимен кучешки лукс", споделя Сесилия Бломдал за кучето си.

Най-нетипичната част от неговия живот, с която не са се сблъсквали повечето четириноги любимци, е присъствието и на полярни мечки в Свалбард. За да предотврати по-близка среща с тях, Сесилия носи оръжие, с което да ги изплаши, ако се наложи. Тя издава, че с Грим не са се срещали очи в очи с полярна мечка, но когато е бил навън веднъж, е видял една в близост до къщата им.

Секси мъже + сладки кучета - профилът, който всяка жена (и не само) трябва да следва

Секси мъже + сладки кучета - профилът, който всяка жена (и не само) трябва да следва

Hot Dudes With Dogs винаги е добра идея

"Той не лаеше. Веднага влезе вътре. Дойде до вратата и поиска да влезе вътре и с това ми каза всичко, което трябва да знам. Това означава, че той разбира", допълва гордата стопанка.