Знаем, че историческите събития подлежат на безброй интерпретации, колкото и нелогично да изглежда това. След "Цялото президентско войнство" на Алан Пакула ни се струва, че няма нужда от друг филм за скандала "Уотъргейт". Но ето че такъв ще има, при това под формата на сериал.

Gaslit ще разкаже неизвестни до момента детайли около разкритията за президента Ричард Никсън, довели до неговата оставка. Сюжетът ще се базира на подкаста Slow Burn, а сериалът ще е антологичен - няма да следва права сюжетна линия.

Джулия Робъртс и Шон Пен са двете потвърдени имена до момента, след като Арми Хамър се оттегли. Те ще са в ролите на Марта и Джон Мичъл - верни поддръжници на Никсън от Арканзас, негови приятели, като Джон дори е негов личен съветник.

Снимка 427526

Източник: GettyImages

Gaslit цели да покаже ключовата роля, която Марта Мичъл изиграва в изобличаването на президентската администрация. Явно фокусът наистина ще е различен от журналистическото разследване на Боб Удуърт и Карл Бърнстайн - героите на Робърт Редфорд и Дъстин Хофман в "Цялото президентско войнство".