Колебаем се откъде да започнем с фактите около Firebrand - филмът, който ще разкаже историята на Катрин Пар. Може би с това коя е Катрин Пар - шестата и последна съпруга на крал Хенри VIII, един от най-противоречивите образи в английската история.

Да разказваш за живота му е винаги любопитно, но тук перспективата ще е от гледна точка на последната му оцеляла съпруга.

А двете главни роли ще са поверени на Джуд Лоу и Мишел Уилямс - актьори, за които нямаме съмнение, че се справят с тежкия товар на образите си. Ако някой има нужда от доказателства за това, може да гледа "Младият папа" с Лоу или "Фоси и Вердон" с Уилямс.

Снимка 459773

Източник: GettyImages

Но да се върнем на Firebrand - филмът на бразилския режисьор Карим Айнуз първоначално носи името Queen's Gambit, но по обясними причини то е сменено. Сценарият е дело на сценаристките на "Убивайки Ийв" Джесика и Хенриета Ашуърт.

А самата история е описана като политически трилър или психологически филм на ужасите от Айнуз, който обещава да ни покаже ада, през който преминава Пар, за да оцелее в брака си с един тиранин и жесток човек, докато е движена от мисията си да покръсти Англия в протестантството.

Anne Boleyn, Джоди Търнър-Смит и първи трейлър на сериала за съпругата на Хенри VIII

Първи трейлър на кралската драма за Ан Болейн

Джоди Търнър-Смит е в ролята

Припомняме, че последният филм, посветен на част от живота на Хенри VIII, беше Anne Boleyn с Джоди Търнър-Смит, която беше в ролята на една от двете му обезглавени съпруги Ан Болейн.