Един от любимите ни начини да прекараме почивните дни е с книга в ръка. А когато тя, на свой ред, се "грижи" за нас, почивката ни е двойна. За този уикенд събираме три заглавия, с които да се самоусъвършенстваме.

Снимка 552519

Източник: Колаж / Intense

"Холистична психология"

Психологическите разстройства и проблеми са една от най-обсъжданите теми в последните години. Почти всеки човек в съвременния свят е имал моменти, в които е имал нужда от психологическо изцеление. Д-р Никол ЛеПера ни предлага своеобразен наръчник, който да ни помогне сами да се справим с това, като се основава на идеята, че умът, тялото и духа са свързани. Същите принципи проповядва и в Instagram профила си, който има над 4 милиона последователя и е източник на всекидневни полезни съвети за по-добър живот.

Изд. Intense, 23 лв.

Снимка 552517

Източник: Колаж / Сиела

"Жива мрежа"

Невробиологът Дейвид Игълман е авторът на излязлата вече на български "Мозъкът. Това си ти" и продължава да разкрива тайните на човешкия мозък и в новата си книга. Тя получи "Пулицър" миналата година, но не само това е повод да й обърнем внимание. В нея той се опитва да даде отговор на любопитни въпроси като какво е значението на сънищата, възможно ли е човек да съществува с половин мозък, какво става в мозъка, ако човек загуби ръката си или оглушее?

Изд. Сиела, 17.90 лв.

Снимка 552518

Източник: Колаж / Изток-запад

"Откровено за изневярата"

Лекциите на Естер Перел в TED имат над 30 милиона гледания и това не е случайно. Белгийката е един от най-ярките гласове в съвременната психотерапия, като "специалитетът" й са интимните връзки и взаимоотношения. Втората й книга на български дърпа завесата към една пикантна тема - изневяравата. Защо тя съществува дори в щастливите бракове? Израз на какво е желанието ни да изневерим? Може ли извънбрачната афера да ни научи нещо за собствения ни брак?

Изд. Изток-запад, 19 лв.