Тази седмица целият свят говореше за Ема Радукану, защото в края на миналата тя успя да си извоюва победата на финала жени сингъл на тенис турнира US Open. 18-годишната тенисистка е родена в Торонто, но живее и се състезава за Великобритания, а на Острова вече я боготворят.

Ема Радукану, победата й на US Open и как я поздравиха Кейт Мидълтън и кралица Елизабет Втора

Момичето, което впечатли Кейт и кралицата

Всеобща радост

И докато умуват дали да й дадат рицарско звание, Радукану умело бере плодовете на дългогодишния си труд и така чаканата победа. А те, освен с истинско удовлетворение, са свързани и със сериозни финансови постъпления.

Броени часове след победата си в САЩ, адвокатите на тенисистката патентоваха името й като търговска марка. И това е смела крачка към превръщането й в първата спортистка милиардер, смятат някои.

Снимка 546764

Източник: GettyImages

Ема е мечтата на редица спонсори. Тя стана първата британка, спечелила турнир от Големия шлем след триумфа на Уимбълдън на Вирджиния Уейд през 1977 г. Мултинационалният й произход и визията й пък са други две силни преимущества, които ще й гарантират договори за милиони в следващите години.

Според прогнози на InterTalent, приходите на Радукану извън корта ще надхвърлят тези на Наоми Осака и Серина Уилямс - двете най-високоплатени спортистки за миналата година. A по-смелата прогноза е, че 18-годишната тенисистка някой ден ще стане и милиардер.

Снимка 546765

Източник: GettyImages

Ема вече има подписан договор със спортния гигант Nike, като и с производителя на тенис ракети Wilson. Освен това е корицата на последния брой на Vogue. За няма и месец, около US Open, последователите й в Instagram се утроиха, достигайки до почти два милиона, предава Daily Mail.

Някои сравняват Радукану с Мария Шарапова, която извоюва първата си победа на 17 и успя да натрупа над 200 милиона долара по време на дългогодишната си кариера. А сега всички тинейджъри ще гледат Ема и ще искат да имат това, което тя рекламира. Освен това, тенисистката идва като светъл лъч надежда във трудните времена на пандемия и просто няма как да не ни стане симпатична.

Тенисистките на MET Gala: Мария Шарапова, Винъс Уилямс, Серина Уилямс, Наоми Осака, Ема Радукану

Тенис звездите на MET Gala

Какви тоалети избраха Мария Шарапова и сестрите Уилямс

Сигурни сме, че тепърва я очакват блестящи успехи на корта, много награди, много рекламни договори и незабравими моменти. Сигурни сме също, че за нея не всичко е пари, но и те ще играят важна роля в живота й от тук нататък.