Турнирът Уимбълдън започна в Лондон на 1 юли и светът вече не е само футбол, а и тенис. Със сигурност най-интересното е кой ще грабне поредния трофей от Големия шлем, но освен това има не по-малко интересни подробности, свързани с играчите на корта.

Кралската ложа на Уимбълдън - кой може да седи там

Кралската ложа на Уимбълдън - кой може да седи там

И един куриозен случай от 2015 г.

Сред дамите не толкова с успехите си в турнирите, колкото с милионите си в банковата сметка, безспорно се открои американката Ема Наваро. Тя участва в Уимбълдън редом с други големи имена в спорта, но, оказва се, е много повече от тях по един друг показател.

Неоспорим факт е, че мъжете в тениса печелят много повече от жените. Но дори едни от най-богатите - Джокович, Надал и Федерер, могат да завидят на богатството на Наваро, което е по-голямо от това и на тримата, взети заедно.

Снимка 672875

Източник: GettyImages

Според информация на Daily Mail, американската тенисистка, която направи дебюта си на корта преди три години, идва от много богата фамилия. Баща й е известният предприемач Бен Наваро, който е основател и собственик на Sherman Financial Group, както и на много други бизнеси. А дъщеря мu има зад гърба си наследство от близо четири милиарда долара.

Тази сума е огромна, дори на фона на нетното състояние на тримата най-добри от старата школа в мъжкия тенис. Състоянието на Роджър Федерер се оценява на около 550 милиона долара, това на Рафаел Надал - на 220 милиона, а на Новак Джокович - на около 240 милиона.

анкета

Докъде ще стигне Григор Димитров на Wimbledon 2024?

Виж резултати

Ще отпадне сравнително рано 17.5%

Ще стигне поне до четвъртфиналите 50.9%

Ще бъде на финал и ще победи 17.2%

Щом не пие, няма да му се получи 14.4%

Затова сме сигурни, че наградният фонд от около три милиона евро от Уимбълдън не е нейната мотивация да участва в турнира. И по-скоро е превърнала любимото си хоби в професионално занимание и всичко е най-вече за удоволствие. А влечението към спорта при нея е по наследство - нейният дядо Франк Наваро е бивш успешен футболист, а след това и треньор в Бръшляновата лига.

Е, Ема Наваро може да се похвали, че е постигнала сама всичко на корта, а някои прогнозират светло бъдеще за нея. Засега тя е класирана на 19-о място на сингъл при жените. А следващият й важен мач е срещу Наоми Осака.

Признанието на Григор Димитров, че не е пил алкохол

Признанието на Григор Димитров, че не е пил алкохол

Българинът продължава напред в Wimbledon 2024

Едно поне е сигурно - американската тенисистка няма онова напрежение за други свои колеги, за които всяка победа е важна не само заради успеха и класирането, но и заради финансовото й изражение. Тя може да си позволи както да печели, така и да губи, но хъсът й явно я мотивира достатъчно, за да не се успокоява, че има достатъчно пари, каквото и да се случи на корта.