Често любовта към спорта се ражда още в ранна детска възраст. Така се случва и при Едуард Алексанян, който се запалва по бойните спортове още на седем. "Спомням си, че вкъщи на двора имахме един чувал с пясък, който използвах като боксова круша, и всяка сутрин ставах рано и започвах да го удрям", казва кикбоксьорът.

Атанас Божилов, SENSHI 15 и как се е зародила страстта му към спорта

Обратен гард: когато кикбоксьорът Атанас Божилов се качи на ринга

Как се е зародила страстта му към спорта и кой е желаният му съперник

Разбира се, нестандартните ранни занимания на едно седемгодишно дете не убягват на родителите му. Виждайки желанието в сина си, баща му започва да го насърчава в заниманията, като му казва, че само по този начин може да стане най-добрият.

И макар през годините да е бил подценяван от много хора, днес същите тези думи все още са една от най-силните мотивации за Едуард. Винаги е успявал и да им покаже на какво е способен, както и колко грешна е преценката им за него.

Животът е започнал да учи кикбоксьора още от дете, като му е показал как всяка трудност може да бъде преодолявана - стига човек да успее да запази хладнокръвие, да бъде търпелив и още по-упорит. И пред колкото и трудности да се е изправял, винаги е успявал да бъде себе си. "Не трябва никога да се отказваш, а да се бориш. Решение винаги има."

Но извън ринга Едуард е тоталната противоположност - спокоен и добър човек, все неща, които смята, че имат голям принос за успеха. Като всички обикновени хора, той обича да прекарва свободното си време с близките си и с хората, на които държи. Останалата част от ежедневието му е подчинена на спорта, защото да спортува е всичко, което обича да прави.

Снимка 606861

Източник: SENSHI Gala

Но колкото и предвидим да се вижда на някои животът му, когато се качи на ринга, Едуард претърпява пълна трансформация. "Като противник съм труден за разчитане, защото се старая винаги да бъда разнообразен в техниките си и доста атрактивен."

А желанието за победа у Едуард по принцип е толкова голямо, че преди всяка среща с треньора му работят по поне два варианта за игра. Така е сигурен, че ще бъде подготвен за всичко, което противникът може да му поднесе.

Доказателството за думите му ще дойде тази събота, 18 февруари, когато ще го видим в действие на ринга на SENSHI 15 в главната битка за вечерта срещу италианеца Джузепе Доминико.

Кой е съперникът, срещу когото мечтаете да се изправите на ринга?

Мечтая съперниците ми да са от вериги като Glory или One. Имам една цел и тя е да покоря световния връх.

Как се подготвяте за състезания като SENSHI?

Старая се да се надграждам, затова подготовката и тренировките ми са много тежки, без значение къде ще играя. Изявите ми на SENSHI са от първостепенно значение за мен. Затова подготовката ми преминава през няколко етапа: силов, кардио и такъв, който е насочен към всеки противник. При последния обръщаме внимание и проучваме всеки, срещу когото предстои да се изправя, като изработваме тактиката си спрямо него.

SENSHI 15 ще се проведе тази събота, 18 февруари, от 18:30 ч. в Двореца на културата и спорта във Варна

Галавечерта ще бъде излъчвана пряко по телевизия Bulgaria ON AIR