Още преди повече от година стана ясно, че след концерта на Imagine Dragons на националния стадион "Васил Левски" отново ще дойде популярен изпълнител от световна величина.

Концертът на Ед Шийрън в България - с какви проблеми се сблъскват хората при закупуване на билети

Защо е толкова трудно да идеш на концерт на Ед Шийрън в България

Ето от какво се оплакват хората

И сега, след като големите емоции от изпълнението на живо започнаха постепенно да стихват, може да кажем, че концертът на Ед Шийрън определено беше от събитията, които човек не иска и не трябва да пропуска.

А онези 170 000 души, които се събираха на моменти на виртуалната опашка за билетите онлайн в деня на пускането им, го доказаха. Е, в крайна сметка, по данни на организаторите на концерта на националния стадион "Васил Левски" са присъствали доста по-ограничено количество хора - малко над 60 000 души, но като че ли това няма толкова голяма значение. Защото концертът на Ед Шийрън в София бе наистина запомнящ се.

Снимка 680958

Източник: Lifestyle.bg

Още с влизането на стадиона човек онемяваше при вида на сцената, разположена в средата на терена - нещо, което не всеки ден може да види у нас.

Подгряващите изпълнители в лицето на Михаела Филева и Калъм Скот свършиха своята работа перфектно и подготвиха всички 60 000 жадни за музикално преживяване от световно ниво зрители за същинската част.

А когато малко след 20 часа на сцената се качи и Ед Шийрън, всичко стана още по-впечатляващо. 33-годишният изпълнител започна веднага с песните и през следващите два часа и половина не спря да удивлява с енергията си всички на стадиона.

Но концерта на Ед Шийрън в София ще запомним не само с впечатляваща сцена, светлини, огньове и умерени фойерверки. Всъщност нищо от това нямаше да има толкова голямо значение, ако не бяха изпълненията на британеца. И разбира се, фактът, че през по-голямата част от концерта той бе човекът всичко. 

Ед Шийрън свиреше, Ед Шийрън подгласяше, Ед Шийрън пееше. Всичко това бе възможно благодарение на музикалния Looper (чрез него може да се повтаря звуков откъс многократно), с който той боравеше и за който сам разясни пред всички.

Интересното е, че макар и с малко всеки негов следващ концерт е различен от предходния, но пък така прави преживяването още по-запомнящо се. Ето как в София той - напълно спонтанно - реши да изпълни "I See Fire", макар че песента не бе в обявената за концерта сетлиста.

Затова и неслучайно на стадиона имаше хора, които не за първи път са на концерт на британската звезда. Травел инфлуенсърката Валери Йорданова например сподели в профила си в Instagram, че за втори път слуша Ед Шийрън на живо.

За първи път преди пет години в Букурещ, и за втори сега, в София. Тя пише, че за това време шоуто се е променило много и е надградено с много елементи. "Тогава сцената също беше хубава, но тази e невероятна!"

Естествено в социалните мрежи критиките около организацията на концерта не липсват. А и да си признаем, бихме се изненадали, ако ги нямаше - не заради друго, а просто защото хората сме си такива...

Личните ни впечатления са, че в дните преди самия концерт всичко бе структурирано и обяснено добре. Да, на място не липсваха опашки, най-вече пред гейт Метро, където се струпваха повечето хората. Но в деня на събитието организаторите дадоха да се разбере с пост във Facebook, че човек може да влезе през който от останалите три гейта иска, независимо от това какво пише на билета.

Подобно нещо в други страни може и да не съществува като практика, но в случая намали създалите се на места опашки. Най-вече пред гейт Метро. 

Как Михаела Филева се подготвя за концерта на Ед Шийрън в София

Как Михаела Филева се подготвя за концерта на Ед Шийрън в София

Изпълнителката е под пара

Да, може би това обявление можеше да се случи малко по-рано, а не чак след 18 часа, когато вече е имало хора, които чакат над 30 минути. Но нека не забравяме и още нещо: на събитие от такъв мащаб, което събира над 60 000 души на едно място, е нормално да има известно чакане.

А и от личен опит определено не можем да кажем, че имаше липса на представители на организаторите, които на място да разясняват ситуацията.

Не бихме коментирали и недоволството на някои хора във Facebook относно затруднения и обърквания при препродаването на вече закупен билет, просто защото не ни се е налагало да го правим. Но може би това е посока, в която организаторите могат да помислят в бъдеще.

Като цяло нашето изживяване на концерта на Ед Шийрън е положително и ще продължи да ни радва още дълго време. Смятаме, че организаторите се справиха с координирането на всички малки движещи се парченца на това толкова мащабно за нашите стандарти музикално събитие.

Емоциите на Михаела Филева след концерта на Ед Шийрън в София

Емоциите на Михаела Филева след концерта на Ед Шийрън в София

Изпълнителката определено ще помни този ден

И да, надяваме се, че Ед Шийрън отново да дойде в България. И да, още по-силно се надяваме, че неговият концерт ще отвори вратите и за още световни звезди, които да напълнят националния стадион.