Уикендът може и да започва слънчево, но ние се отправяме към дъждовна Великобритания, откъдето са и тримата автори в днешната ни селекция.

Снимка 526406

Източник: Колаж / Колибри

"Работа с агенти на терен"

Това е последният роман на Джон льо Каре, излязъл по-малко от година преди смъртта му през декември 2020 г. Британските му издатели споделят, че това е една много емоционална книга, в която авторът се е опитал да опише колко свързана е съдбата на Великобритания с тази на Европа. Поводът за нея е Брекзит, макар сюжетът, както винаги, да е шпионски.

Изд. Колибри, 18 лв.

Снимка 526405

Източник: Колаж / Лабиринт

"Мъжете от фара"

Романът на Ема Стоунекс е вдъхновен от действителен случай и разказва за загадъчното изчезване на трима мъже от един морски фар на километри от брега на Корнуол. Действието се прехвърля 20 години по-късно, когато съпругите им се опитват да продължат живота си напред, но тайните около трагедията продължават да ги преследват.

Изд. Лабиринт, 16.90 лв.

Снимка 526404

Източник: Колаж / Еднорог

"Кенилурт"

Класиката на Уолтър Скот излиза през 1821 г., но и в момента изпълнената с дворцови и политически интриги история успява да предизвика вълнение у читателя. Тя разказва за граф Лестър - любимец на кралица Елизабет I, който едновременно е поблазнен от възможността да стане крал и да има власт, но и вече се е оженил тайно за местна красавица. Плетеницата от интриги, лъжи и манипулации ще намери своето разплитане в замъка Кенилурт, подарен от кралицата на Лестър.

Изд. Еднорог, 21.90 лв.