Да си футболист на професионално ниво въобще не е толкова лесно, колкото изглежда. Лишенията са доста, а и постоянно трябва да си в най-добрата си форма.

Карсън Пикет, женският национален отбор по футбол на САЩ и постижението на футболистката с разлика в крайниците

Футболистката, която показа, че няма невъзможни неща

Карсън Пикет е пример, че няма невъзможни неща

Джеймс Милнър може и да не е популярен като един от най-добрите футболисти в света, но пък има много други качества, които са за завиждане. Като например физическата му издръжливост.

Отборът на Ливърпул е известен с това, че преди началото на всеки сезон провеждат физически тестове на играчите си. Те включват непрекъснати обиколки на терена до пълно изтощение с различен интензитет.

От GiveMeSport разбираме, че за осма поредна година Милнър е спечелил своеобразната надпревара по издръжливост със съотборниците си. Какво точно представляват тези тестове?

Тези различни обиколки, които футболистите правят са с различен интензитет и продължителност. Като на определено време от ухото на всеки бива взимана кръв, за да се измери нивото на млечна киселина. Победителят е този, който остане последен с най-ниско ниво на тази киселина в кръвта.

И за осма поредна година 36-годишният Милнър се оказва най-издръжлив сред всичките си съотборници. Наскоро той подписа едногодишен договор с Ливърпул, което означава, че ще остане в отбора поне и през следващия сезон.

Гарет Бейл, Лос Анджелис, каква ще бъде заплатата му в отбора и как Интер Маями ще се облагодетелства от трансфера

Милионите, от които Гарет Бейл се отказа

В Америка не е като в Испания

Няма как да не отчетем, че сме наистина много впечатлени от факта, че Джеймс Милнър толкова години подред успява да бъде най-издръжлив. И да, възрастта понякога е просто оправдание.