От профила на Дуейн Джонсън в Instagram преди няколко дни разбрахме кой е бил най-трудният му момент, докато е бил кечист.

Дуейн Джонсън, WWE и най-трудният момент на Скалата в кеча

Когато всички са освирквали Скалата

Дуейн Джонсън дава нова порция отговори

Отново от профила му в социалната мрежа разбираме и още интересни подробности около живота и кариерата му.

Скалата реши да отговори на въпрос на фен кога и защо е решил да се откаже от кеча. Джонсън започва с уточнението, че през годините доста пъти е бил питан относно това, но винаги е запазвал отговора за себе си.

Сега обаче използва възможността, за да сподели с всички нас и определя този момент като най-големия риск в живота си. Дуейн Джонсън казва, че през 2004 г. се е оттеглил от кеча заради две основни причини. Едната е, че договорът му е изтичал, а втората е била свързана с една негова мечта и визия.

На 32 години, когато се отказва от кеча, Скалата смята, че е точният момент да пробие в Холивуд. Не е искал обаче само да пробие, а да пожъне огромен успех в световен мащаб. След като това се случи да се върне отново в Световната федерация по кеч, за да допринесе още повече за развитието ѝ.

Ето защо през 2011 г. провежда разговор с Винс Макмеън, който е председател на федерацията, за да направят така, че година по-късно Шампиона на народа да се завърне на ринга в серия от мачове.

Един от тях е бил срещу Джон Сина на WrestleMania 28 и с това събитие Дуейн Джонсън поставя рекорд в историята на Световната федерация по кеч по брой зрители, платили, за да гледат мача му.

След целия този успех Скалата казва, че възнагражденията на кечистите са се покачили и именно това е била неговата цел - да помогне на спорта, който му е дал толкова много.

Дуейн Джонсън, Хирам Гарсия, The Rock: Through the Lens: His Life, His Movies, His World и книгата със снимки на Скалата

Дълбоко в личния свят на Дуейн Джонсън

Книгата The Rock: Through the Lens: His Life, His Movies, His World - най-хубавият подарък за Коледа

И официалното му пенсиониране от кеча идва през 2013 г. след мач в Madison Square Garden срещу Джон Сина.