Disneyland е мечтано място не само за много деца, но и за много възрастни. Предполагаме, едва ли някой от тях би имал нещо против, ако се окаже блокиран там за няколко часа. Та нали минава за едно от най-забавните места на планетата...

Бурж Ал Бабас - изоставеният Disneyland на Турция

Бурж Ал Бабас - изоставеният Disneyland на Турция

Ето къде да се отбием, ако пътуваме до Анкара

Това може и да е така, но едва ли на хората, оказали се в капан в Disneyland в Шанхай, им е било особено забавно.

Да припомним първо, че откакто Китай съобщи за първия си случай на коронавирус изминаха почти три години. Властите обаче продължават да налагат крайни мерки в опит да спрат всяко предаване на вируса.

Всъщност се оказва, че този случай дори не е първият път в който Disneyland в Шанхай затваря неочаквано в периода на пандемията. Миналият ноември около 30 000 души бяха като в капан там, след като властите наредиха всички най-напред да бъдат тествани.

И само дни след като паркът започна да работи с намален капацитет, за да се съобрази с Covid мерките, се наложи повторното му спешно затваряне. На хората, оказали се заложници в Disneyland в Шанхай този път, е било казано, че няма да бъдат допуснати да излязат, докато не покажат отрицателен тест.

В китайската социална мрежа Weibo дори са се появили видеоклипове, на които се вижда как хора са се втурвали към портите на парка, но стигали до тях, когато вече били заключени.

Интересно е, че в Китай драстичната мярка за внезапно затваряне на обекти е карала хората да бягат и от големи магазини като Ikea, и от собствените им работни места, само и само да не се окажат блокирани.

Disneyland в Шанхай, COVID-19 и защо хиляди хора бяха блокирани и тествани в парка

Защо над 33 000 души останаха блокирани в Disneyland в Шанхай

В страната има нулева толерантност към вируса

За "затворниците" в шанхайския Disneyland обаче може би е бил донякъде успокоителен фактът, че атракционите са продължили да работят, както информират от BBC.