Estée Lauder е един от най-големите конгломерати за красота в света, с пазарна стойност от близо 90 милиарда долара. Есте Лаудер и съпругът ѝ създават известната козметична компания в Ню Йорк през 1946 г. Оттогава Лаудер натрупва милиарди състояние. Clinique, Tom Ford Beauty, Bobbi Brown и много други марки днес са част от портфолиото на Estée Lauder.

Даниел Лаудер е една от правнучките на Есте Лаудер. Даниел е американска наследница, моден дизайнер и светска личност, като прекарва целия си живот в семейния бизнес. Тя разработва бъдещи планове, които включват въвеждане на повече продуктови категории и създаване на лайфстайл марки около тях. Преди няколко месеца пусна и своята първа линия бижута.

Израстване като наследница на компаниите Estée Lauder

Уилям Лаудер, изпълнителният председател на Estée Lauder Companies, и съпругата му Карън посрещат Даниел на бял свят през 1993 г. в Ню Йорк. В момента Даниел живее в Лос Анджелис. Твърди се, че родителите ѝ се развеждат през 2010 г., малко преди баща ѝ да се замеси в скандал, свързан със слухове за тайна връзка.

Съобщава се, че бащата на Даниел Лаудер, който е председателят на Clinique Laboratories, дава на любовницата си по един милион долара годишно, за да прикрие факта, че има дете от нея, но по-късно е разкрит. Даниел израства в среда, фокусирана върху марката, като член на семейния бизнес и се подготвя за за бъдещи лидерски роли там от малка. Младата дизайнерка започва да работи рано за бизнеса на прабаба си, като заема няколко позиции, за да трупа опит.

Дебютът на младата модна наследница в развлекателната индустрия

Веднъж Даниел казва, че Есте Лаудер е мечтаела да бъде актриса. Въпреки че прабабата на Даниел в крайна сметка избира пътя на предприемачеството, наследницата ѝ изглежда успява да намери ниша в шоубизнеса. Даниел преследва целите си, посещава Northwestern University и се дипломира. Тя прави своя актьорски дебют в Ride през 2014 г. и впоследствие участва в The Stanford Prison Experiment и The Charnel House. На Седмицата на модата в Ню Йорк през 2016 г. Даниел дебютира и като модел. Младата модна наследница често се снима със София Ричи, която излизаше със Скот Дисик, и е приятелка със супермоделите Кендъл Дженър и Карли Клос - и двете от които са посланици на Estée Lauder.

Estée Lauder са дом на нишови марки, включително Le Labo, Kilian и Rodin Olio Lusso и Tom Ford Beauty, Clinique, Jo Malone London, MAC, La Mer и други. Даниел е в перфектна позиция да избира стоки, които жените искат, тъй като има достъп до най-голямата марка за красота, както в професионален, така и в личен план. Това проправя пътя на Даниел, която се стреми да наложи собственото си име в модната индустрия.

Даниел Лаудъер си създава име

През 2020 г. Даниел последва семейната си съдба, като лансира своята марка грим - Акт IV. Така Estée Lauder разширява империята си, като пуска нова колекция, създадена от правнучката на основателя на компанията.

"Act IV е идеалното съчетание на моя опит в красотата и моята страст към актьорството", се казва в изявлението. Даниел също така отбеляза, че колекцията е вдъхновена от опитa ѝ в Холивуд и предлага многоизмерни елементи за грим за всяка жена, за да добави нотка блясък към нейния ден. Най-новото начинание на младата Лаудер допълнително засилва участието ѝ в прочутото наследство на нейната прабаба.