С настъпването на декември, все по-силно започва да се усеща и коледното настроение. Първият сняг падна, започнахме с коледната украса и само едно нещо липсва, за да бъде празничната картинка още по-пълна - коледните филми. За голяма част от хората те са задължителна традиция по това време на годината.

Снимка 645177

Източник: А1

И, за да не се чудите кои коледни филми да гледате тази година, сме подготвили три предложения, които може да намерите в стрийминг платформата Netflix, която вече се предлага и като част от плановете за мобилни и фиксирани услуги на А1.

Love Actually ("Наистина любов")

Романтичните комедии са класика, когато говорим за Коледни филми, а "Наистина любов" е сред фаворитите за празничната кино вечер. Филмът впечатлява не само със звездния си актьорски състав, но и със своя сюжет, който успява да улови сложността на човешките взаимоотношения.

В главните роли са Хю Грант, Лиъм Нийсън, Лора Лини, Ема Томпсън и много други, а действието се развива няколко седмици преди Коледа в Лондон. Романтичната комедия разгръща в своя сюжет любовта във всичките ѝ форми и аспекти, умело преплитайки множество романтични истории - от новозародила се връзка до дългогодишно партньорство, от платоничната любов до семейната.

How the Grinch Stole Christmas ("Гринч")

"Гринч" е филмът, чрез който героите от едноименната книга на д-р Сюс оживяват. Гринч, изигран от харизматичния Джим Кери, е зелено същество, което мрази Коледа и планира как да развали празника за жителите на Койвил. Това привидно изглежда като обратното на филм, внасящ коледно настроение, но в действителност е точно обратното.

Филмът ни позволява да надникнем във вътрешния свят на Гринч и ни показва трансформацията му - от мразещ Коледа сърдитко в изпълнен с любов и емпатия персонаж. Благодарение на своите послания за доброто и духът на Коледа, филмът се превръща в класика за любителите на семейни коледни комедии.

The Christmas Chronicles ("Коледните хроники")

"Коледните хроники" ни представят една по-модерна интерпретация на Дядо Коледа, превъплътен от Кърт Ръсел. Историята разказва за Кейт и Теди - брат и сестра, които след поредица от действия, са на косъм да "провалят" Коледа. Бъдещето на празника остава в ръцете на двете деца и Дядо Коледа - но ще успеят ли да го спасят? Филмът ще ви отведе на динамично пътешествие с шейна, след което непременно ще преоткриете радостта от коледния дух.

Тези три филма определено ще събудят празничното ви настроение, дори все още да се чувствате като Гринч. А за клиентите на А1 новините са още по-добри. Телекомът вече добави основният план на Netflix - Basic, в премиум плана за домашна телевизия - A1 ТВ 200 MAX за целия 24-месечен абонаментен период, както и за един месец в тарифата на A1 TВ 200+.

Базовият план на Netflix ще бъде наличен и за всички клиенти използващи други фиксирани услуги от А1, както и за абонатите на мобилните планове Unlimited за период от време, след което ще могат да закупят услугата. Разбира се, по-високите планове на Netflix също ще са достъпни за клиентите на А1. Всеки потребител може да се абонира за тях, като допълнителната стойност ще се начислява към месечната му фактура от А1, което ликвидира необходимостта от използването на банкова карта.