Бил Гейтс може и да не вижда много смисъл и бъдеще в търговията с криптовалути, но е факт, че към момента не са един и двама онези, които са успели да забогатеят драстично благодарение на нея. А понякога човек може да забогатее дори и да не трябва. 

Бил Гейтс и кои са петте книги, които препоръчва за четене през лятото

Какво чете Бил Гейтс това лято

Милиардерът препоръчва пет любими книги

От The Herald Sun разбираме, че и в света на криптовалутите се случват грешки. И то доста големи. Направо грешки за милиони.

Оказва се, че в средата на миналата година от Crypto.com - една от големите платформи за търговия с криптовалути, е трябвало да възстановят 100 долара по сметката на жена от Мелбърн. Е да де, ама вместо въпросните 100 долара са пуснали по сметката ѝ цели 10.5 милиона долара.

Снимка 585910

Източник: iStock

Жената не се е оказала добросъвестна и не е сигнализирала за допуснатата грешка, а на хората от платформата им е отнело месеци преди да разберат за нея. Всъщност, осъзнали са какво са направили едва около Коледа по време на одит.

От Crypto.com веднага са се обърнали към съда с молба парите да им бъдат върнати, но се е оказало, че въпросната жена не си е губила времето и ги е похарчила. Голяма част от тях за имение, което струва няколко милиона долара. От съда обаче са отсъдили, че то трябва да бъде продадено, а парите от него възстановени на платформата, пише DMARGE.