Забързаното ежедневие често ни лишава от възможността да си сготвим нещо вечер, когато се приберем от работа. За да ни се получат обаче нещата и в кухнята, също както и в живота, трябва да сме достатъчно организирани, дисциплинирани и разбира се, да имаме желание.

„Нещо сладко с Павел Павлов“ и предизвикателствата на сладкарството

Необикновените десерти на Павел Павлов

Как се прави кулинарно предаване и какво прави един десерт необикновен

Като човек, бивш баскетболист и настоящ готвач Лора - нежната половинка от кулинарния телевизионен тандем на "Бон Апети", знае това отлично. Както самата тя ни припомни и убеди, точно тези три елемента - желание, добра организация и дисциплина, са ключът към вкусната и прясно приготвена храна.

Именно около числото три се върти и всичко ново в новия сезон на кулинарното предаване "Бон Апети".

Снимка 451626

Източник: FOX Networks Group Bulgaria

В сезон три симпатичното дуо Лора и Стоян се е нагърбило със задача да ни показва по три рецепти във всеки епизод - нещо, което преди не се е случвало. "Досега все имаше една рецепта, две рецепти или невинаги имаше десерт", признава Лора.

Всеки от новите епизоди на "Бон Апети" ще ни даде идея за цялостно меню, с което хем да спестим време, хем да впечатлим когото трябва. И да, винаги ще има десерт.

Снимка 451623

Източник: FOX Networks Group Bulgaria

А като казахме десерт, веднага се сетихме за поничките от парено тесто с малинов крем, които Лора и Стоян направиха пред очите ни и щедро ни почерпеха. Те са част и от предаването, а като имаме предвид невероятния им вкус, направо нямаме търпение да видим и останалите рецепти.

Лора и Стоян са разделили рецептите, които приготвят във всеки един епизод, на три типа.

Снимка 451627

Източник: FOX Networks Group Bulgaria

Първите са спасителният пояс, от който имаме нужда след дълъг работен ден. Тях можем да приготвим изключително бързо и лесно.

Вторите също са бързи и лесни, но за приготвянето им са необходими продукти, които почти винаги се крият в хладилника или по шкафовете вкъщи. Ако пък случайно ги няма в нашите, един бърз курс до кварталния магазин ще ни реши проблема.

Третият вид рецепти Лора и Стоян определят като "по-специални". Те изискват повече кулинарни умения, време за приготвяне и, респективно, продукти. Целта е с тях да впечатлим гостите, които сме поканили в събота вечер например.

Нов епизод на "Бон Апети" се излъчва всеки ден от 11:30 ч. по 24Kitchen