Когато стане дума за пожарникари, веднага се сещаме за секси и безстрашни мъже в униформи, които не само гасят, но и подпалват пожари. А ако говорим специално за австралийски пожарникари, значи става дума за традиционния им календар с горещи снимки.

28-то издание вече е тук и, както винаги, ни гарантира по един секси пожарникар за всеки месец. Този път имаме избор между шест различни версии, две от които са напълно нови.

"Hero" e в чест на усърдната работа на огнеборците, а новият "Animal Lovers" включва 12 снимки с различни животни, които се срещат на територията на страната. 

Той е акцентът тази година, защото е посветен на една важна кауза - опазването на животинския свят в Австралия след унищожителните пожари в края на 2019 и началото на 2020 г., отнели живота на около милиард животни и унищожили местообитанието на още поне толкова.

Календарът с дивите животни има много важна цел - да събере средства, с които да се подпомогнат организации, които приютяват и лекуват животни и птици, пострадали от огнената стихия, като по този начин поне до известна степен се съхрани биоразнообразието.

Коалите, Австралия и застрашени ли са от изчезване

Застрашени ли са от изчезване коалите

Страшни прогнози

Предишните години голите пожарникари са доказали своята сила, като от 2015 г. досега са събрани над милион долара, разпределени за различни инициативи, предава PRNewswire.

Отново имаме версии и с кучета, и с котки, но този пък са малко по-различни, защото включват осиновени животни. Можем да си поръчаме календарите от сайта на кампанията.