Ариел Сидни е 22-годишна студентка от Калифорнийския университет, която се опитва да ни убеди, че торбичките за пазаруване не трябва да събират прах на рафтовете.

Пазаруването като терапия

Пазаруването като терапия

И кога се превръща в проблем

Разбира се, можем да продължим да ги използваме за пазаруване - това е единият вариант. Или да последваме нейния пример и да ги превърнем в нещо невероятно.

Тя е успяла да трансформира торбичките за пазаруване от най-различни супермаркети и молове в тоалети, а резултатът е наистина впечатляващ.

"Бях толкова отегчена по време на карантината и това да се науча да шия звучеше като забавен проект", казва Ариел пред Metro. А идеята с пазарските торби дошла на шега, когато била с приятел в Ikea, който я провокирал да направи тоалет от чантите на магазина и тя взела, че се вързала. Така се появили първите й дрехи.

Въпреки че всичко започва на шега, Ариел сега се надява, че нейната работа ще покаже на хората скрития потенциал на предмети, които обикновено изхвърляме, без да се замисляме. "Реших да покажа на света, че можем да правим дрехи буквално от всичко", обяснява тя.

Проектът я е накарал да се замисли и за огромното количество торби на различни марки, които има от магазините. Според нея, ако се предлагат само платнени торби, а не найлонови, тогава те лесно могат да бъдат рециклирани в дрехи или килими, вместо да се изхвърлят.

Ариел обещава да продължава да прави дрехи от всичко и насърчава хората да рециклират старите дрехи, като ги превръщат в нещо друго, да купуват втора ръка, защото отпадъците задръстват нашата планета.

Пластмасовите кутии, огледалата, найлоновите торбички и какво не можем да рециклираме

Какво не можем да рециклираме

Боклукът, за който няма втори живот

Реакцията в интернет е силна. Хората възхваляват уменията на Ариел, а последователи й в TikTok, където тя публикува клиповете, се увеличават главоломно.