Уорън Бъфет е третият най-богат човек в света. Но той е и поредният от лигата на милиардерите, които не са фенове на смартфоните.

Или поне така бе доскоро, преди основателят на Berkshire Hathaway да реши да се сдобие с първия си iPhone.

В интервю за CNBC Бъфет споделя, че досега е ползвал стар телефон с капаче на Samsung, въпреки че от доста време притежава 5.6% от акциите на един от най-големите производители на смартфони - Apple.

Снимка 468502

Източник: GettyImages

Бъфет е залагал на семплия телефон най-вече заради съображения за сигурност, тъй като тези модели са доста по-базови и са лишени от множеството хакерски "вратички", които има при смартфоните.

Новият iPhone 11 на Бъфет, разбира се, не е купен, а е "един от много", които е получавал като подарък от Apple и от самия Тим Кук.

Тим Кук, Доналд Тръмп и една шега на шефа на Apple в Twitter

Защо шефът на Apple си смени името

И какво общо има Доналд Тръмп

Бъфет споделя, че през годините шефът на Apple многократно се е опитвал да го привлече към потребителите на iPhone, като дори му е обещавал да му изпрати личен асистент, в случай че срещне технически проблеми.

Важно е да споменем, че Бъфет няма да ползва смартфона за снимки и скролване в социалните мрежи. Неназованата разновидност на iPhone 11 ще бъде ползвана само и единствено за обаждания, споделя той.