Roseate House е един от луксозните съвременни хотели в Индия, отворил врати през 2016 г. Той разполага с 216 стаи, няколко ресторанта, луксозен спа център и coworking пространство. Цената на една нощувка започва от 100 долара.

Hermès, фалшивите чанти и щетите от нелегалното им производство

В затвора заради фалшиви чанти за 10 милиона

Какво става, когато се изправиш срещу Hermès

Както и бихме предположили, в престижния хотел повече от гостите са високопоставени или заможни хора и едва ли на ръководството някога му е минавало през ума, че един обикновен човек ще се опита да си осигури разточителен престой чрез измама. Но точно това се случва.

Анкуш Дута се настанява в Roseate House в Делхи на 30 май 2019 г., където е резервирал само една нощувка, но всъщност успява да си издейства цели 603, като в крайна сметка напуска на 22 януари 2021 г. без да плати. Сумата, която се натрупва за престоя му от почти две години, е над 70 700 долара.

Според ръководството на хотела, персоналът е помогнал на мъжа да избегне дължимите такси, като е фалшифицирал сметки. "Сметките са фалшифицирани, за да се прикрият действителните неизплатени задължения от висшето ръководство и да се избегне разкриването на техните умишлени незаконни действия", се казва в подадената в полицията жалба.

Според служителите на реда персоналът на хотела и Анкуш Дута са изтривали записи, фалшифицирали отчети и са давали фалшиви чекове и документи, като измамата е осъществена чрез злоупотреба с електронната система, за да бъде избегнато плащането на сметката.

Линдзи Лоън, Джейк Пол и другите знаменитости, обвинени за участие в незаконна крипто схема

Звездите, които бяха хванати в незаконна крипто схема

И Линдзи Лоън е сред тях

В момента се водят полицейски разследвания, но няма извършени арести, разбираме от Indian Express.